Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало МОТОРНИ СПОРТОВЕ Плевенчанинът Ивелин Чапанов с победа в планинския рали шампионат на България

PostHeaderIcon Плевенчанинът Ивелин Чапанов с победа в планинския рали шампионат на България

Новини - Моторни спортове
Плевенският рали пилот Ивелин Чапанов с Рено Клио грабна победата в клас НС3 в третия кръг на планинския шампионат на България, който се проведе на 5 и 6 юли в Панагюрище. В крайното общо индивидуално класиране състезателят на "Плевен Рейсинг тим" финишира на почетната пета позиция, като остана на 41.82 секунди зад първенеца Любен Каменов ("Каменов Рали Тим") с Мицубиши Лансър Ево 9. Това бе трети успех за Каменов, който не загуби нито един манш - три тренировъчни и три състезателни по трасето с дължина 3600 метра. Втори, на 20.49 сек остана Христо Манолов ("Боила АМС") с Мицубиши Лансър Ево 9, а трети завърши Любомир Мечков ("Джордан Рейсинг") също с Мицубиши Лансер Ево 9.

Другите двама плевенски пилоти Росен Костов и Искрен Пондев останаха на 18-то и 27-мо място с изоставане от първия съответно от 1:19.89 мин. и 2:09.29 мин. В своите класове, обаче те заеха призови позиции. Пондев с Пежо 106 стана трети в клас НС5, а Костов със същия автомобил е пети в клас НС4. Най-бърз в клас НС4 беше Стефан Панчугов от "Казанлък моторс" с Хонда Сивик, а в клас НС5 - габровецът Николай Ганев (АРА Моторспорт) също с автомобил Хонда Сивик.

В комплексното отборно класиране тимът на "Плевен Рейсинг Тим" се нареди на четвърта позиция с 12 точки. Първи са състезателите на "Ефко Рейсинг Казанлък" с 25 точки, следвани от "Казанлък Моторспорт" с 18 и пилотите на "Боила АМС" с 15 точки.

Четвъртият кръг от родния шампионат по скоростни планински изкачвания ще бъде в Габрово. Надпреварата, която по традиция събира голям брой почитатели на автомобилния спорт от цялата страна, ще се проведе на 26 и 27 юли в курортен комплекс "Узана".


Добавено в: Вторник, 08 Юли 2014 11:23

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.