Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Двама плевенчани сред призьорите във финалите на "Спортувай в твоя град"

PostHeaderIcon Двама плевенчани сред призьорите във финалите на "Спортувай в твоя град"

Новини - Други спортове
Двама плевенчани се наредиха сред призьорите във финалите от националната спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”, които се проведоха на 14 юни в курортния комплекс "Албена". Състезанията са организирани от финансовата институция Изи Кредит, с подкрепата на Асоциация "Спорт в свободното време". В надпреварите по лека атлетика, колоездене и баскетбол 3 на 3 се включиха 100 състезателя - най-добрите от осемте града-домакини в тазгодишното издание на "Спортувай с Изи Кредит в твоя град". В лекоатлетическия крос и колоезденето участваха класираните от първо до трето място при жените и мъжете в градските турнири, а в баскетбола сили премериха отборите-шампиони при жените и мъжете по градове. Част от участниците бяха сред финалистите в програмата за втора година подред.

В колоезденето при жените плевенчанката Васка Иванова грабна победата с време 8.23 минути, изпреварвайки втората Адриана Станкова от Пловдив с 10 секунди. Трета финишира Биляна Беливакова от Русе с 8.39 мин. Изключително оспорвано беше колоезденето при мъжете. В почти всички 10 обиколки (8 км), които трябваше да изминат, колоездачите караха в група. Във финалния спринт първото място спечели Тодор Янев от Бургас с време 16.52 минути. Само четири секунди не достигнаха на плевенския колоездач Георги Иванов, за да триумфира с победата, но в крайна сметка се нареди на третото място. На секунда преди него, втори финишира Пламен Лумперов от Благоевград - 16.55 мин.

Много емоции имаше и в баскетболното състезание, където конкуренцията беше силна, както при мъжете, така и при жените. При силния пол първото място стана притежание на отбора от Бургас, а при дамите най-добре се изяви тимът от Варна. В лекоатлетическия крос при мъжете първи стана Деян Атанасов от София с 15.10 минути, а при жените най-бърза беше пловдивчанката Лиляна Георгиева с постижение от 17.30 минути.

Състезанията в курортен комплекс "Албена" бяха кулминацията на тазгодишното издание на "Спортувай с Изи Кредит в твоя град". Осемте издания от програмата, които се проведоха през изминалите два месеца, донесоха много спортни емоции за жителите и гостите на градовете-домакини, сред които и Плевен. В състезанията по лека атлетика, колоездене и баскетбол участваха над 5 000 спортиста, между които и много деца.

Турнирите привлякоха многобройна публика, а във всеки град имаше забавна програма за децата. На призьорите в състезанията бяха връчени предметни и парични награди на обща стойност 27 000 лева. Кулминацията на спортния проект на Изи Кредит тази година ще е 31-ят Софийски маратон, който ще се проведе на 12 октомври. Изи Кредит отново ще е генерален спонсор.


Добавено в: Понеделник, 16 Юни 2014 11:05

Вторник,
 7 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.