Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Хокеистите от Червен бряг триумфираха с Купата на ректора на НСА

PostHeaderIcon Хокеистите от Червен бряг триумфираха с Купата на ректора на НСА

Новини - Други спортове
Пореден успех извоюваха младите хокеисти на Червен бряг. Детският отбор по хокей на трева, съставен от ученици от ОУ "Христо Смирненски", спечели по безапелационен начин Купата на ректора на НСА. Шестото издание на спортния форум се проведе от 31 май до 1 юни като част от Националния спортен календар на федерацията по хокей на трева. Той се организира от КХ НСА, НСА "Васил Левски" и БФХТ. Във възрастовата група на 12-годишните хокеисти тимът на Локомотив (Червен бряг) завоюва 6 последователни победи над останалите отбори и неговите състезатели заслужено се закичиха със златните медали и Купата на ректора на НСА. По този начин те си гарантираха участие през есента във финалите на Държавното първенство в КК "Албена".

Отново чудесни изяви имаха Стивън Нанов, Николай Йотовски, Петър Велчев и Зорница Борисова. Георги Цонков беше обявен за най-добър защитник. Голмайстор на турнира, с 25 гола, стана отново червенобрежки хокеист - Анатоли Дичев. В двудневния спортен форум в столицата взеха участие и британските треньори Дани Бери и Сайман Лоу, които са в България по проект "Балкански каравани" към Европейската федерация по хокей.

Вече втора година те запознават българските деца с основните техники и начини за тяхното разучаване. Те обучаваха деца между 12 и 14 години от София, Червен бряг, Харманли, Свищов, Златоград, Баните и Чепинци. Очаквано, най-много похвали за уменията си получиха червенобрежките хокеисти, които доказаха за пореден път, че са най-добри в България.

По традиция децата връчиха поредната спечелена купата на директора на ОУ "Христо Смирненски" пред учителския колектив, които посрещнаха победителите изключително сърдечно и с много радостни възгласи и ръкопляскания.

Източник: Община Червен бряг


Добавено в: Сряда, 04 Юни 2014 21:52

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.