Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Силно международно участие за борци на БК Изобор

PostHeaderIcon Силно международно участие за борци на БК Изобор

Новини - Бойни спортове

Продължават силните изяви на състезателите от плевенския клуб по борба класически стил Изобор. Адмирациите този път са за възпитаниците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки - Цветан Сирашки (54 кг) и Иво Илиев (58 кг). Двамата национални състезатели на България за кадети записаха по три победи и допуснаха по една загуба в поредното издание на силния международен отборен турнир „Ядегар Имам куп“ в Ком (Иран). Цветан не успя да надвие първия си съперник (арменец), който му счупи три зъба. Въпреки болката плевенчанинът спечели следващите си три схватки - срещу италианец и двама представители на домакините.

Иво започна с победи над арменец и италианец. После спечели и загуби по веднъж от иранци. Равносметката на националния ни тим - 4:6 с Армения, 9:1 над Италия, 7:3 срещу Иран и 4:6 от Иран. В крайното отборно класиране България е на девето място. Състезанието бе част от подготовката за предстоящото Европейско първенство в Сараево от 25 до 30 юли.

„Доволни сме от Цецо и Иво, тъй като премериха сили с борци от водещите световни школи. Очаквахме силно представяне от тях, защото са добре подготвени. В последния етап от лагера обаче трябва да се отстранят някои грешки за да са конкурентоспособни на европейското и световното първенство“, коментира Момчил Сирашки.

Утре в Самоков започва заключителния 20-дневен лагер преди континенталния шампионат. В него освен Цветан и Иво ще участват и техните съотборници и подгласници в категориите им - Николай Дзезов (54 кг) и Борислав Симеонов (58 кг).


Добавено в: Сряда, 05 Юли 2017 18:45

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.