Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Бронзов дебют за Иво Илиев в мъжката борба

PostHeaderIcon Бронзов дебют за Иво Илиев в мъжката борба

Новини - Бойни спортове

17-годишният Иво Илиев (кат. 60 кг - класически стил) от СКБ Изобор (Плевен) спечели бронзов медал още в дебютното си състезание при мъжете. Това се случи в 56-ото издание на международен турнир по борба „Дан Колов - Никола Петров“. Възпитаникът на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки, който бе част от националния отбор на България записа три победи и загуби след оспорвана битка от световния шампион.
Иво надви последователно Джакопо Сандрон (Италия) и Шериф Килич (Турция). В полуфинала започна отлично, повеждайки с 2:0 на най-добрия в света в категорията Кениширо Фумита (Япония). Световният шампион обаче успя не само да заличи пасива, но и да направи победен обрат. В спора за третото място Илиев не даде шанс на Майк Фюнфингър (САЩ), надвивайки го с технически туш.

Само преди три месеца плевенският борец се състезаваше във възрастова група „кадети“ (категория до 58 кг) и от началото на тази година се изкачи при юношите (категория до 60 кг), където още в първото си участие стана шампион на България. Сега месец и половина по-късно пък дебютира при мъжете и пак с медал.

„Невероятен дебют на Иво при мъжете. Надскочи себе си. Очаквах това рано или късно да се случи. Стана по-рано. Талантът му е безспорен, но само той не е достатъчен. Иво е много изпълнителен - слуша указанията и работи като машина в тренировките. Спортът борба е битка на концепции, в която малко помагат и мускулите. Иво го доказа, като победи по-силни от него съперници с техника. Световният шампион в категорията Кениширо Фумита дойде и ме поздрави след схватките и възхитен заяви, че досега не е срещал противник като Иво, който да издържи срещу него цели 5 минути. На японеца може да се вярва, защото побеждаваше всички останали с технически туш. В нашия клуб има и други талантливи момчета. Ако са изпълнителни и те ще успеят“, коментира Петър Антов.


Добавено в: Понеделник, 26 Март 2018 07:57

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.