Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Четири медала за СКБ Изобор, два за Класик в Самоков

PostHeaderIcon Четири медала за СКБ Изобор, два за Класик в Самоков

Новини - Бойни спортове

Два златни, по един сребърен и бронзов медал завоюваха борците на СКБ Изобор (Плевен) в Държавния личен-отборен шампионат за деца по борба класически стил в Самоков. Другата гордост на плевенския клуб е второто място в отборното класиране. 217 състезатели от 37 клуба излязоха на тепиха. От възпитаниците на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки най-силно се представиха Альоша Илиев (30 кг) и Вили Димитров (38 кг), които спечелиха първи места в категориите си. Тук Андрей Дюзев (30 кг) и Кристиян Цветков (38 кг) завършиха на пето място. Емил Костадинов (53 кг) взе сребърен медал. В категорията до 47 кг, Мартин Петров достигна до третото място.

„Доволни сме от представянето на нашите състезатели. В Самоков децата ни показаха развитие - класа на борба, техника, доста хвърляния... На фона на условията, при които тренираме пред нас в отборното класиране е само един клуб - „Васил и Георги Илиеви“ (Кюстендил). През миналата година бяхме трети отборно, а сега - втори, което показва, че се движим възходящо. Беше необходимо Альоша и Вили да спечелят категориите си. Те притежават нужния потенциал, но имаше разколебаване у тях.
В последния месец преди шампионата поработихме доста. В Самоков двамата излязоха на тепиха във върхова форма и надвиха всички медалисти от предишния шампионат. Конкретно Вили победи в две поредни срещи шампионите в категориите до 35 кг и 38 кг. Заедно с Альоша спечелиха закономерно без да разчитат на късмет и странични фактори.
Емил се подведе по пасивната тактика на съперника си от Армеец-ЦСКА и това не му позволи да спечели златния медал. На предишното първенство Мартин стана първи. Сега беше ясно, че ще е сред медалистите, но допусна грешки и прибързани действия срещу Алберт Ангелов и това го спря за участие във финала“, коментира треньорът на Изобор - Момчил Сирашки.

В шампионата участваха и борците на Класик (Белене). Те спечелиха два медала при 32-килограмовите: Янислав Димитров - сребърен, а Цветелин Георгиев - бронзов. Съотборникът им Лорен Венков е пети при най-тежките +73 кг.


Добавено в: Неделя, 20 Май 2018 17:22

Събота,
 20 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.