Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Цветан Сирашки и Иво Илиев мачкат в Сърбия

PostHeaderIcon Цветан Сирашки и Иво Илиев мачкат в Сърбия

Новини - Бойни спортове

Борците Петър Антов и Момчил Сирашки от БК Изобор (Плевен) без грешка в Сърбия. Става въпрос за Цветан Сирашки и Иво Илиев, които спечелиха златни медали на международния турнир по класическа борба за кадети. Съотборникът им Николай Дзезов пък се окичи с бронзов медал. Той се сбори в категорията до 54 кг, където бе и Цветан. Двамата започнаха по най-добрия начин, надвивайки по четирима съперници. На полуфинала обаче трябваше да излязат един срещу друг на тепиха. Цветан бе по-добър и се класира за финала, където победи хърватски съперник. Николай пък взе битката за третото място.

Иво прегази опонентите си в категорията до 58 кг. Най-трудно му беше на полуфинала срещу гръцки противник, но той се справи. После с лекота пребори борец от Сърбия. Така Изобор допринесе най-много за първото място на България (участвала с 20 борци - национален отбор и Левски-София) в комплексното класиране сред общо девет държави.

„Състезанието бе само част от цялостната подготовка, насочена към европейското и световно първенство. Следващите етапи са международни турнири в Иран, Турция и Румъния, както и Държавното първенство в Плевен“, заяви Петър Антов.


Добавено в: Вторник, 28 Март 2017 18:46

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.