Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Плевенска каратистка стана вицешампионка на България

PostHeaderIcon Плевенска каратистка стана вицешампионка на България

Новини - Бойни спортове

На 3 декември се проведе Държавното първенство по карате за юноши и девойки от 14 до 20 г. Първенството събра 150 състезатели от цялата страна, а надпреварите бяха оспорвани предвид предстоящите Балканско и Европейско първенство по карате за същите възрасти.
Състезателката на Карате клуб Спартак-Плевен - Мирела Йолова, взе участие в дисциплината ката, където се класира втора и стана Вицерепубликанска шампионка при кадетките за 2016 г. Държавното първенство беше последното състезание от националния календар на Федерацията по Карате, а след резултатите от него, националния селекционер Роксанда Атанасов ще направи селекция за предстоящото Европейско първенство по карате за юноши и девойки.

Това участие на Мирела е с перспектива да участва на Европейското първенство по карате в тази дисциплина, ако подготовката й протече успешно. Тя ще вземе участие в международен турнир в края на януари, като резултата от него ще е определящ за участието й на Европейското първенство. Напомняме, че България ще е домакин на Европейското първенство по карате за юноши, младежи и девойки от 14 до 20 г., което ще се проведе в началото на месец февруари в зала "Арена Армеец" в София.


Добавено в: Четвъртък, 08 Декември 2016 19:46

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.