Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Плевенчанката Милена Кирниколова с бронз от световното по шотокан карате-до

PostHeaderIcon Плевенчанката Милена Кирниколова с бронз от световното по шотокан карате-до

Новини - Бойни спортове

От 14 до 19 август в Токио, Япония се проведе 13-тото издание на Световното първенство по традиционния карате-стил Шотокан, което бе съпроводено с  3-дневен семинар и квалификационни курсове. Организацията-домакин е WSKF - Световна Шотокан Карате-до Федерация, която е една от 3-те най-големи Шотокан организации в света - JKA, WSKF и SKDUN.
Милена Кирниколова - основателка на плевенския Шотокан клуб „Спартак 14“, защити успешно 3 дан (черен пояс) и спечели за България бронзов медал при жени-ветерани до 49 г. в дисциплината Шотокан Ката в конкуренцията на 11 състезателки. Милена Кирниколова е единствената жена в България, която успява да защити Дан-степен в Япония. Освен това, новата квалификационна степен й дава възможност да вземе участие и като съдия на първенството.
Пламен Шумантов се класира 4-ти сред ветераните - мъже до 49 г. и защити своя 5-ти дан.

Освен изключително успешното представяне на българската група, шеф-инструкторът - Сенсей Георги Георгиев, получи приз за Най-добър съдия на първенството и защити своя 7 дан. Сенсей Георгиев е единствения българин, защитил това високо техническо ниво в Япония.
 
„Изключителна възможност бе за мен да успея да защитя степента си именно в родината на Карате - Япония, както и да издигна авторитета на страната ни със спечелването на бронзовия медал на ката в първенството при жени-ветерани. Конкуренцията на първенството беше сериозна, а изпита за технически степени-Дан продължи 5 часа! Явиха се общо 43 инструктори за нивата от 1 до 7 дан. Трима от тях не успяха да защитят новата си степен. Там няма възможност за ниско ниво - конкуренцията е сериозна на всички нива“ - сподели сенсей Милена Кирниколова.

„14-дневният ми престой в Япония беше невероятна възможност за мен да се потопя в начина на живот на японците, да опозная традициите им и да усетя духа на бойното изкуство Шотокан карате-до, с което се занимавам вече 26 години. Постарах се да повиша квалификацията си в карате и да се запозная с нови страни от многообразието на бойното изкуство. Бях в приятната компания на приятели и колеги от цял свят - Венецуела, Корея, ЮАР, Панама, Индия, Узбекистан, Мексико, Турция, Казахстан, Ирландия, Англия, Финландия, Австралия, Швейцария, разбира се Япония и много, много други. Силно се надявам моите ученици да усетят макар и частица от магията Япония, предавайки им своите знания по методиката, която преподава Сенсей Касуя, след като на обучителния семинар се зададоха нови насоки в обучението за всички нас.“

„През 2019 година, българското участие на Световното първенство в страната на изгряващото слънце ще се увеличи, и в него ще вземат участие състезатели от плевенския шотокан карате клуб „Спартак 14“. Това заяви сенсей Кирниколова във връзка с бъдещите планове за развитието на трениращите в клуба.


Добавено в: Вторник, 29 Август 2017 18:45

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.