Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Виктория Росева и Евгени Йорданов с достойно представяне на Балканиадата по карате за кадети

PostHeaderIcon Виктория Росева и Евгени Йорданов с достойно представяне на Балканиадата по карате за кадети

Новини - Бойни спортове
На 8, 9 и 10 декември 2017 г. се проведе 18-тото Балканско първенство по карате за кадети и джуниори до 21-годишна възраст, организирано от Световната карате федерация (WKF). Град Херцег Нови (Черна гора) посрещна 740 каратеки от 11 държави (домакините, Сърбия, Македония, Турция, Румъния, Хърватия, Босна и Херцеговина, България, Словения, Косово и Албания). Двама възпитаници на КБИ "Петромакс" взеха участие - Виктория Росева от СУ „Иван Вазов“ - Плевен и Евгени Йорданов, възпитаник на СУ „Георги Бенковски“ - Плевен. Плевенските възпитаници направиха достойно представяне в първенството, въпреки че не се прибраха с медали.

Росева се състезава в дисциплината кумите индивидуално при жените до 21-годишна възраст в категория до 55 кг, където в първата си среща победи състезателка от Сърбия с резултат 2:1, след което обаче загуби от представителка на Босна с равен резултат 1:1, но с първа отбелязана точка от босненката. Представителката от балканската държава изтегли Виктория да се бори за трето място. На репешажите българката се изправи срещу каратека от Хърватия. Оспорваният двубой завърши с равен резултат 0:0, но Росева отстъпи след съдийско решение 3:2 в полза на хърватката и в крайна сметка се класира на седмо място.

Евгени Йорданов също се състезава в дисциплината кумите индивидуално, но в категория до 52 кг при кадетите. Йорданов надви черногорец с резултат 2:0, а след това игра срещу представител на Македония, от когото загуби с 3:2. За жалост македонецът отстъпи в следващата си среща и така Евгени не успя да се класира по нататък в надпреварата.

Двете лъвчета, макар и леко разочаровани, все пак се завръщат с много хубави преживявания и нови приятели: "Ще излъжем ако кажем, че не сме разочаровани. Все пак сме тренирали упорито за това Балканско, но през изминалата 2017 година започнахме едни..., а сега, в края й... сме други. Определено имаме подобрение в спортно-състезателната игра и като цяло сме на едно по-горно ниво. Продължаваме напред към следващите състезания."


Добавено в: Неделя, 24 Декември 2017 17:16

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.