Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Малките каратеки на Спартак Плевен с 6 отличия от Държавното първенство

PostHeaderIcon Малките каратеки на Спартак Плевен с 6 отличия от Държавното първенство

Новини - Бойни спортове
Състезателите на карате-клуб Спартак-Плевен също се завърнаха с отличия от провелото се в Сливен Държавно първенство по карате за деца. Те спечелиха 6 медала - 1 сребърен и 5 бронзови. В първенството взеха участие 330 деца от 29 клуба. СК Карате Спартак-Плевен взе участие с 8 състезатели в трите състезателни дисциплини - ката индивидуално, ката отборно и кумите индивидуално
В условия на изключително силна конкуренция Марк Томов при 10-11 г. момчета стана Вицерепубликански шампион за 2012 г. в дисциплината кумите, кат. до 40 кг. Марк изигра изнлючително труден и напрегнат финал, който завърши с резултат 9:6 в полза на състезателя от КК "Левски-Спартак". В дисциплината ката се класира 5-ти след 2 победи и 2 загуби.
Отлично представяне направи 10-годишната Мирела Йолова, която спечели бронзови медали и в трите дисциплини. След като бе некоректно оценена на полуфинала в дисциплината ката, Мирела игра за 3-то място и го спечели с резултат 5:0. В кумите реализира 2 победи и 1 загуба, след което в срещата за бронза победи с резултат 3:0. В дисциплината Отборно ката заедно със съотборничките си Екатерина Ядкова и Петя Николова също спечели бронзов медал. Трите момичета допуснаха загуба на полуфинала от отбора на Карате клуб Самурай от Добрич и се пребориха за бронза.
Най-малката състезателка на клуба Гергана Атанасова, за която това бе първо състезание се представи отлично и след 1 победа и 1 загуба на полуфинала се класира 3-та в дисциплината Ката при най-малките (8-9 год. момичета).
В дисциплината кумите при 12-13 г. момичета най-добре представи клуба Ива Кръстева, която се класира 3-та в кат. над 42 кг. Ива записа 1 загуба и 2 победи и за 3-та поредна година се качи на почетната стълбичка на Държавното първенство за деца.
Държавният шампионат беше първия старт за сезона на децата от Спартак-Плевен и етап от подготовката им за Европейската купа в Букурещ, която е от официалния календар на Световната Шотокан карате-до федерация. Престижното първенство ще се проведе на 20-22 април.

Добавено в: Петък, 13 Април 2012 14:26

Петък,
 14 Май 2021 г.


Template created by TechLine.de.