Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ "Спартак 14" със 7 медала от Европейското първенство и купа по шотокан карате-до в Германия

PostHeaderIcon "Спартак 14" със 7 медала от Европейското първенство и купа по шотокан карате-до в Германия

Новини - Бойни спортове

1 златен, 1 сребърен и 5 бронзови медала спечелиха състезателите на плевенския клуб "Спартак 14" на провелите се между 1 и 3 април в град Нюрнберг (Германия) Европейско първенство и купа по шотокан карате-до. В престижните форуми участваха над 1 400 състезатели от 25 държави от "Стария континент". Паралелното провеждане на първенство и купа допуска участие на състезатели от всички възрасти - от 8-годишни деца до ветерани. Българският национален отбор извоюва със своите състезатели на Европейския шампионат 11 златни, 5 сребърни и 14 бронзови отличия. От тях, състезателят на плевенския шотокан клуб "Спартак 14" - Тодор Тодоров, спечели бронзовия медал в индивидуалните битки на дисциплината шобу кумите при 16-17-годишните юноши в кат. до 70 кг.

След 4 изиграни кръга (от възможни 5) и 3 победи, Тодор се изкачи на третото място за пореден път. През изминалата година на Световното първенство в Суботица (Сърбия), той отново спечели бронзов медал в тази дисциплина. С новото си постижение от това Европейско първенство, Тошко затвърди позициите си на състезател с голям принос за юношеския национален тим на България по шотокан карате-до.В първия и втория кръг Тодор победи състезатели от Румъния. В третия кръг се срещна с представителя на Люксембург Йордан Невес, който също бе отстранен от битките за медалите, а в полуфиналния кръг плевенчанинът претърпя загуба от сръбския състезател Джорджи Антич.

В отборните битки на Европейското първенство взеха участие петима състезатели на плевенския клуб "Спартак 14" - Мирела Йолова, Марк Томов, Ивайло Боев, Гергана Атанасова и Борислав Начев. Двама от тях дадоха своя принос в спечелването на трите бронзови медала в шобу кумите при юношите и девойките. Единият състезател бе Мирела Йолова, която се класира трета с отбора си 12-15 г. девойки и с отбора при юноши и девойки 16-20 години. Тя реализира 4 победи и 1 загуба с участията си в двата отбора и даде своя принос за спечелването на бронзовите медали. В състава на отбора на девойките 12-15 г. бе включена и състезателката на клуба Гергана Атанасова, която също се изкачи на третото място на стълбичката при своите съотборнички.

Другият състезател с принос за спечелването на отборните медали е Марк Томов, който реализира 2 победи и 1 загуба в отборните битки при юноши 16-20 г. и с победите си допринесе за спечелването на бронзовия медал.

Повече от отлично се справиха и най-малките ни състезатели на паралелно провеждащата се Европейска купа. Децата представляващи клуба ни бяха четири. От тях двама спечелиха пълен комплект медали. Тихомир Тодоров при 8-9 г. момчета стана европейски шампион на шотокан ката. През 2015 г. на Световната купа Тихомир се класира отново на стълбичката, но на второто място. Този път доказа отличното си ниво на подготовка. В дисциплината санбон кумите Тишо се класира трети. Сребърният медал спечели Никола Чонов, който е и световен шампион в тази дисциплина през 2015 г. Никола вече 3 години не слиза от стълбичката на европейски и световни купи.

Целият български отбор на Европейската купа спечели 6 златни, 7 сребърни и 16 бронзови медала. В комплексното класиране от Европейското първенство България се нареди на второ място по брой медали, а в крайното класиране от Европейското първенство и Европейската купа е на трето място.

"Децата ни са златни. Те са нашата гордост. Прославят не само себе си, но и града ни и страната ни. Благодарение на тях, доброто име на България се разпространява в Европа и света. Дай боже този факт да бъде оценен от управляващите и да бъде подпомогнат спорта в нашия град, защото има още много подрастващи с голям потенциал за постижения", заяви Милена Кирниколова, старши треньор на клуба.


Добавено в: Събота, 09 Април 2016 10:17

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.