Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Два медала за БК Мизия 80 в Русе

PostHeaderIcon Два медала за БК Мизия 80 в Русе

Новини - Бойни спортове
Сребърен и бронзов медал завоюваха боксьорките от плевенския клуб Мизия 80 от втория кръг на държавното лично-отборно първенство и купа на България. Надпреварата се проведе в Русе.
От плевенчанки най-силно се представи Илина Иванова. Тя стана вицешампионка в категорията до 69 кг. Отличен старт за нея, отказвайки още в първия рунд представителката на Олимп - Мартина Маринова. На финала обаче плевенчанката отстъпи на Виктория Иванова от столичния Локомотив. Не толкова съперничката бе непреодолима за Илина, колкото коварният вирус, който я повали вечерта преди финала. Здравословният проблем изцеди физическите й сили. Стабилната й психика обаче отхвърли възможността въобще да не се качи на ринга.

Разочарована съм от второто място, защото бях сигурна, че ще защитя титлата си, категорична е плевенската боксьорка.
Още две възпитанички на президентът и треньор на Мизия 80 - Александър Владимиров се качиха на ринга в Русе. При жените в категория до 57 кг възможност за златен медал имаше и Симона Петрова. Тя започна с убедителен успех над Амелия Рачева от НСА. На полуфинала обаче загуби оспорван двубой с Калина Трендафилова от Ботев (Пловдив). Тук съдиите удариха здраво рамо на пловдивчанката, дарявайки й победата. Така Симона трябваше да се задоволи с третото място.

При девойките за Мизия 80 се боксира Антония Маринова. Тя загуби още първата си среща с Нели Янчева от Победа (Бургас).
„Доволен съм от това, което показаха трите ни състезателки. Илина със сигурност щеше да е шампионка ако бе здрава. Вечерта преди финала дори обмислях дали въобще да играе. Тя обаче бе категорична, че ще го стори. Няма да коментирам ощетяването на Симона от съдиите. Показателно за това е възмущението на колегите - треньори. Антония беше сред най-добрите в категорията си, но и липсата на опит си каза думата“, заяви световният шампион за професионалисти Сашо Владимиров.


Добавено в: Петък, 18 Март 2016 20:18

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.