Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ 2 световни титли за каратеките на Спартак от шампионата на планетата в Сърбия

PostHeaderIcon 2 световни титли за каратеките на Спартак от шампионата на планетата в Сърбия

Новини - Бойни спортове
Прекрасно се представиха състезателите на карате клуб "Спартак" на провелото се през изминалия уикенд в сръбския град Суботица Световно първенство по Шотокан Карате-до. В конкуренцията на 35 държави плевенските каратеки спечелиха 11 медала, от които 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови. Световни шампиони станаха Гергана Атанасова и Никола Чонов в дисциплината санбон кумите при 10-11-годишните деца. С вицесветовните титли се окичиха Тихомир Тодоров на ката, Марк Томов и Бетина Кисьова - в дисциплината шобу кумите. Бронзовите медалисти в индивидуалните дисциплини са отново Тихомир Тодоров, но в дисциплината санбон кумите, Елица Станчева във възрастта 10-11 г. в същата дисциплина и при юношите (16-17 г.) Тодор Тодоров - шобу кумите.

Три бронзови медала спечелиха състезателите на плевенския тим и в отборните дисциплини ката и кумите. Отборът ни по ката до 20 г. в състав Росица Николова, Бетина Кисьова и Мирела Йолова се класира на трето място, като пребори отборите на Англия, Сърбия, Румъния и Италия. Два бронза пък спечелиха плевенските състезателите в дисциплините отборно кумите 12-15 г., юноши и отборно кумите, юноши + девойки 12-15 г. В отборите взеха участие Ивайло Боев, Борислав Начев и Мирела Йолова.

"Нямам думи да изкажа колко сме доволни от участието на състезателите ни в това световно първенство. Те са пример за подражание на всички деца и юноши, за това от колко неща трябва да се лишат в името на развитието си. А за нас, техните треньори, те са необикновени, различни и заслужаващи уважение за усилията, които полагат, за да се развиват в любимия спорт", споделиха треньорите Милена Кирниколова и Маринела Петрова.


Добавено в: Понеделник, 12 Октомври 2015 21:17

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.