Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Ивет Горанова е вицешампионка на Световната младежка купа в Хърватска

PostHeaderIcon Ивет Горанова е вицешампионка на Световната младежка купа в Хърватска

Новини - Бойни спортове
Младата и перспективна плевенска каратистка Ивет Горанова стана вицешампионка на проведената между 29 юни и 5 юли 2015 в хърватския град Умаг 8-ма Световна младежка купа по карате. Събитието се организира и провежда ежегодно от Световната карате федерация (WKF). В състезанието участваха 639 каратеки от 34 държави от всички континенти. Плевенският Клуб бойни изкуства "Петромакс" изпрати двама свои възпитаници - национални шампиони в дисциплината кумите индивидуално - младежите Ивет Горанова и Станислав Цанов. Учениците на Спортно училище "Георги Бенковски" (Плевен) със спорт карате, представиха отлично школата си, родината си и треньорите си на Световната купа за младежи. Ивет Горанова извоюва сребърния медал в категорията си до 54 кг, а Станислав Цанов, на който това състезание бе първото от такъв ранг, стигна до четвъртфинал в категория до 63 кг.

Горанова изигра общо 5 срещи, като в първата срази австрийката Лейла Топалович с 6:0 точки. Във втория си двубой плевенчанката се справи с представителката на домакините Катерина Сулек - победа с 3:0. Третата среща на Горанова се оказа фатална и за представителката на Словения Нина Зупанчич. 40 секунди преди края на двеминутната среща Ивет вече бе вкарала различни техники и бе стигнала осемте точки, необходими за приключване на двубоя.

Горанова продължи в турнира с дългоочаквана среща с хърватката Йелена Пехар - бронзова медалистка от Европейското по карате през 2014 г. Двете опонентки си размениха множество техники с крака и ръце, но в крайна сметка точки на Пехар не бяха дадени - техниките й не успяха да стигнат до Горанова, която на свой ред отбеляза 7 точки - две техники с крака в главата - всяка за 3 точки и една техника с предна ръка довършиха представителката на домакините. Във финала Горанова, вече изморена от предходните си срещи, загуби от друга представителка на домакините Садеа Бечирович.

"Подготовката ми за това състезание от световен мащаб бе усилена и продължителна. Бях силно концентрирана най-вече на срещата си с Йелена Пехар, защото тя играе наистина много добре. За мен победата ми с резултат 7:0 означава много. На такива състезания е много важно каква тактика избираш по време на играта си. За финалната си среща не успях да се фокусирам както трябва и избрах може би не толкова правилна тактика, която си грешка със сигурност ще поправя при следващата си среща със Садеа на Балканското първенство по карате в Хърватска този декември. Надявам се, треньорите ми да са доволни от представянето ми, защото наистина се старах много”, заяви след края на отличното си представяне вицешампионката Ивет Горанова.

Станислав Цанов демонстрира чудесни техники и спортсменска игра в срещите си, но загуби на четвъртфинала от представителя на Русия Лазура Витали, който на свой ред пък загуби от каратист от Словакия - шампион на категорията, и не можа да изтегли Цанов за репешажите.

Треньорите на "Петромакс" са изключително доволни от представянето и на двамата си възпитаници. Семпай Ангел Ленков и сенсей Русалин Русалинов очакват златни медали на следващото представяне на каратеките. На лъвчетата на КБИ "Петромакс" им предстои летен тренировъчен лагер в Кранево и участие в Международна купа по карате.


Добавено в: Четвъртък, 09 Юли 2015 19:51

Четвъртък,
 2 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.