Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ДРУГИ СПОРТОВЕ Каратистката Ивет Горанова е “Спортист № 1” на Плевен за 2017 година

PostHeaderIcon Каратистката Ивет Горанова е “Спортист № 1” на Плевен за 2017 година

Новини - Други спортове

Европейската шампионка и световна вицешампионка (кат. до 59 кг) по карате при девойките (16-17 г.) - Ивет Горанова е “Спортист № 1” на Плевен за 2017 година. Състезателката от Клуб по бойни изкуства (КБИ) Петромакс с треньор Ангел Ленков спечели и златни медали от националните първенства и купи. За успехите си тя събра 101 точки и заслужи най-голямата награда на традиционната тържествена церемония в Актовата зала на Община Плевен. Горанова получи и друго ценно признание - номинация за Най-добър млад спортист (до 19 г.) на България за 2017 г. Непосредствено след нея в класацията на Плевен с 83 т. е балканския шампион по кикбокс за мъже в категорията до 67 кг Димитър Пенчев.

Възпитаникът на световния шампион за професионалисти Камен Пенчев (негов баща) от СККБ Скорпион спечели националните титли в стиловете лоукик и К1. Завоюва и сребърни медали от международните турнири в Италия и Унгария. На трето място със 70 т. е Иван Мечков от Боксов клуб Спартак (Плевен). Под ръководството на треньора си Георги Тончев стана шампион на България за мъже в категория +91 кг. Завоюва златни медали от турнира за Купата на България и на международния ринг в Сърбия и Румъния.

В призовата десетка са още (по азбучен ред) - Александър Георгиев (бокс), Иван Димитров (таекуон-до), Иво Ангелов Илиев (триатлон), Иво Красимиров Илиев (борба), Полина Макаева (лека атлетика), Симонета Иванова (шахмат) и Цветан Сирашки (борба).

Ангел Ленков от КБИ Петромакс бе избран за Треньор на Плевен - 13 златни медала спечелиха неговите състезатели по карате през тази година.

10-годишната състезателката по тенис Росица Денчева взе приза „Млад талант“. Възпитаничката на ТК Плевен 90 е шампионка от Мастърс турнира до 11 г. у нас, както и от международните турнири до 12 г. „Изида къп“ в Добрич и до 11 г. "Смриква Боул" в Хърватия. Тя е номинирана за Най-добър млад спортист (до 19 г.) на България за 2017 г. Сред най-талантливите млади спортисти на Плевен са още Радо Стойчев (плуване) и Христея Нинова (таекуон-до).


Добавено в: Вторник, 19 Декември 2017 19:43

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.