Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Детелин Далаклиев отново е държавен шампион по бокс

PostHeaderIcon Детелин Далаклиев отново е държавен шампион по бокс

Новини - Бойни спортове
Детелин Далаклиев за пореден път спечели държавната титла по бокс. Плевенчанинът се окичи със златния медал на провелото се между 7 и 10 април в град Сливен Държавното лично първенство за мъже. Световният шампион от Милано'2009, който се състезава за плевенския боксов клуб "Мизия-80", извоюва три убедителни победи в категория до 60 кг и напълно заслужено се качи на върха на почетната стълбичка. По пътя до финала Далаклиев се наложи на четвърфиналите над Константин Раду от Победа (Бургас) по точки с 3:0, след което на полуфиналите преодоля със същия резултат и Костадин Минев от НСА. Така в битката за титлата големият плевенчанин се изправи срещу Стефан Куцаров от НСА. Последва нова категорична победа с 3:0, като и тримата съдии край ринга дадоха по 30:27 за Далаклиев.

На шампионата взеха участие още двама възпитаници на "Мизия-80", като и двамата не успяха да стигнат до медалите и отпаднаха в по-ранните етапи на турнира. В категорията на Далаклиев, до 60 кг, плевенчанинът Владимир Дорошенко загуби на четвъртфиналите от Костадин Минев с технически нокаут в третия рунд, а в кат. до 75 кг Иво Стоянов загуби още в елиминациите от Веселин Велинов от НСА по точки с 3:0.

В категория до 56 кг на ринга в Сливен излезе и представителят на боксовия клуб в Червен бряг Ивелин Иванов. Той също не успя да се добере до медал, тъй като в четвъртфиналните битки допусна поражение от Илиян Илиев от Победа (Бургас) с 3:0 съдийски гласа.

На Държавния шампионат по бокс в града под "сините камъни" взеха участие 86 боксьора от 31 български клуба.


Добавено в: Петък, 10 Април 2015 15:05

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.