Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Само Детелин Далаклиев стигна до медалите на Държавното по бокс в Пазарджик

PostHeaderIcon Само Детелин Далаклиев стигна до медалите на Държавното по бокс в Пазарджик

Новини - Бойни спортове
Само ветеранът Детелин Далаклиев успя да стигне до медалите на провеждащия се в зала "Васил Левски" в Пазарджик 2-ри кръг на Държавното лично-отборно първенство по бокс. Както ви информирахме до четвъртфиналите на шампионата достигнаха трима плевенски боксьори - Детелин Далаклиев, Иво Стоянов и Александър Георгиев. Вчера, обаче само Далаклиев се качи на ринга. 31-годишният плевенчанин изигра перфектно своя мач в категория до 60 кг, като отново се наложи по точки с 3:0 над своя съперник - Константин Раду от "Победа" (Бургас). Така световният шампион от Милано'2009 се класира за полуфиналите и е сигурен бронзов медалист.

Другите двама негови съотборници от боксов клуб "Мизия 80" (Плевен) не излязоха за своите четвъртфинални срещи. В категория до 75 кг Иво Стоянов трябваше да се боксира срещу Антон Стефанов от Сливен, а в най-тежката категория - над 95 кг, жребият отреди Александър Георгиев да се бие с Бирджан Метин от Добрич.

Пред вестник "Посредник" старши треньорът на БК "Мизия 80" Александър Владимиров разкри какви са причините за неучастието на двамата млади плевенски боксьори на четвъртфиналите. "Иво и Сашо са млади момчета без опит. Взех ги в Пазарджик просто за да усетят атмосферата при мъжете. Не им позволих да играят на четвъртфиналите, защото им се паднаха доста опитни съперници, които бяха на ринга още докато аз бях състезател. Не пожелах да рискувам и да им съсипвам бъдещето. Преценихме, че за двамата е по-важно да играят при младежите. После ще имат достатъчно шансове да се изявят и при мъжете", коментира Владимиров.

Днес от 16.00 часа в Пазарджик започват полуфиналните мачове, като най-вероятно Далаклиев ще излезе на ринга за своята среща един час по-късно.


Добавено в: Четвъртък, 29 Януари 2015 11:16

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.