Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Плевенско момиче стана балканска шампионка по карате за деца

PostHeaderIcon Плевенско момиче стана балканска шампионка по карате за деца

Новини - Бойни спортове
Нов успех извоюваха състезателите на плевенския карате клуб "Петромакс", пише Инфо Плевен. На провелото се на 14 и 15 юни в турския град Истанбул 19-то Балканско първенство по карате за деца плевенското момиче Ивет Горанова стана балканска шампионка. Тя пребори конкуренцията в дисциплината кумите индивидуално в категория до 54 кг. Ивет мери сили с 18 състезателки в категорията си и изигра 5 срещи, като в тях спечели по безапелационен начин. От КБИ "Петромакс" в първенството взеха участие още двама млади каратисти - Станислав Цанов и Теодор Димитров. Те също се представиха достойно, като Цанов, който е съученик на Горанова в СУ "Георги Бенковски" - Плевен, се класира на 5-то място в категория до 57 кг. Теодор пък изигра 2 срещи, като в първата победи опонент от Сърбия, а във втората загуби от представител на домакините с една точка разлика.

Президентът и инструкторите на плевенския клуб "Петромакс" са доволни и горди с представянето на малките лъвчета и се надяват това да е само началото на тяхната спортна кариера. На плевенските спортисти предстои от 30 юни до 6 юли 2014 год. да се включат в седмата Световна купа по карате, която ще се състои в град Умаг, Хърватска. В нея ще участват и плевенчанките Габриела и Ивет Горанови.

В Балканското първенство участваха 700 състезатели от 10 държави - Гърция, Сърбия, Черна гора, Босна и Херцеговина, Македония, Румъния, Албания, Турция и България. Каратеките мериха сили в 2 дисциплини - ката и кумите - индивидуално и отборно. Българският национален отбор извоюва 3 златни, 8 сребърни и 3 бронзови медала, което му осигури четвърто място в крайното комплексно класиране по медали от шампионата.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Вторник, 17 Юни 2014 19:03

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.