Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало БОЙНИ СПОРТОВЕ Четири медала за боксьорите от областта от Държавното първенство за младежи

PostHeaderIcon Четири медала за боксьорите от областта от Държавното първенство за младежи

Новини - Бойни спортове
2 сребърни и 2 бронзови медала спечелиха боксьорите от Плевенска област на провелия се в град Благоевград между 12 и 15 март Държавен личен шампионат за младежи до 22 години. Сребърните отличия извоюваха възпитаниците на боксов клуб Мизия 80 (Плевен) - Иво Кърчев в кат. до 64 кг и Илиян Колев в кат. до 69 кг. С бронзови медали се окичиха състезателите на боксовия клуб в Червен бряг - Ивелин Иванов (до 56 кг) и Десислав Василев (до 81 кг). На крачка от медалите остана още един червенобрежки боксьор Влади Лай, който отпадна на четвъртфиналите в кат. до 60 кг. В крайното отборно класиране боксьорите от клуб Мизия 80 завършиха на шесто място с 8 точки, а от Червен бряг - на четиринадесето с 3 точки. Отборен победител в първенството стана тимът на НСА с актив от 16 точки.

В категория до 64 кг плевенският боксьор Иво Кърчев победи в първия кръг Васко Василев от Червен бряг с 3:0, след което се справи в четвъртфиналите със софиянеца Еленко Караманов със същия резултат, а в полуфиналните боеве надделя с 3:0 и над Христо Бойдев. Във финалния бой, обаче плевенчанинът отстъпи с 0:3 от боксьора от Ботев (Пловдив) Димитър Кръстев.

Другият сребърен медалист от БК Мизия 80 (Плевен) Илиян Колев се боксира в категория до 69 кг. В първия си двубой Колев спечели с 3:0 срещу Сеид Сеидов, в четвъртфиналите плевенският боксьор преодоля Роберт Чамасанян от Ботев (Пловдив) с 2:1, а в полуфиналите се наложи отново с 2:1 над Кирил Попов от БК Тайсън (Благоевград). Във финала Колев загуби без бой от Николай Коев от НСА, като остана със сребърното отличие.

В категория до 56 кг Ивелин Иванов от Червен бряг не успя да стигне до битката за златото, тъй като в полуфиналите отстъпи от бъдещия шампион Стефан Иванов от Левски (София). Преди това в четвъртфиналите Иванов се пребори със Славея Стефанов с 3:0, като така грабна бронзовия медал в категорията.

Бронзов медалист стана и Десислав Василев от Червен бряг в категория до 81 кг. Той загуби в полуфиналите от Радослав Панталеев от ЦСКА, който по-късно грабна златото. Решителната среща за медал на Василев беше в четвъртфиналите, където той преодоля Веселин Василев от Русе с 3:0.


Добавено в: Сряда, 19 Март 2014 12:38

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.