Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Тереза Маринова сериозно обмисля треньорска кариера зад граница

PostHeaderIcon Тереза Маринова сериозно обмисля треньорска кариера зад граница

Новини - Атлетика
Олимпийската шампионка в тройния скок от Сидни 2000 и национална рекордьорка Тереза Маринова призна, че в последната година все по-често се замисля дали да не напусне България и да продължи треньорската си кариера зад граница, пише Sportal.bg. Видната плевенчанка направи това признание на пресконференция по повод 15 години от Олимпийските игри в Сидни, на които България спечели 5 златни, 6 сребърни и 2 бронзови медала. Събитието уважиха трима от олимпийските шампиони - Тереза Маринова, Мария Гроздева и Армен Назарян, както и двама носители на сребърни отличия - Румяна Нейкова и Серафим Бързаков.

"Аз съм най-големият оптимист на света и винаги вярвам, че нещата могат да се оправят. През годините имах много предложения да се състезавам за други държави, но това никога не е седяло на дневен ред пред мен. Имам предложения да работя в чужбина и в последната година започнах да се замислям. Замислям се върху това какво давам на моите две деца и какво те ще получат тук. Предполагам, че и за останалите това вече е на дневен ред. Когато прекрачиш някаква граница, всеки ще започва да се замисля. Някои държави печелят първите си медали благодарение на нашите треньори", каза Маринова, която в Сидни стана петият и засега последен олимпийски шампион за българската лека атлетика.

"За мен това е може би най-скъпия спомен, тъй като Олимпийските игри в Сидни останаха единствени в моята кариера. Тази титла беше още по-ценна, тъй като я спечелих след изключително трудна и тежка година, завърнах се след две тежки операции. Много хора не вярваха, че ще се върна на пистата, а камо ли да стана олимпийска шампионка. Не можех да осъзная какво се случва. Казах си: "Боже, свърши се". По-късно осъзнах какво означава тази титла, не само за мен, а и за хората около мен, когато се прибрах на летището", върна се към хубавите спомени Тереза Маринова, която скочи 15.20 метра още в първия си опит в Сидни и така си осигури златния медал.


Добавено в: Петък, 16 Октомври 2015 07:32

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.