Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА 500 приятели събира Тереза Маринова на турнир в неделя

PostHeaderIcon 500 приятели събира Тереза Маринова на турнир в неделя

Новини - Атлетика
Повече от 500 състезатели ще участват в четвъртото издание на надпреварата за деца "Тереза Маринова и приятели". Спортният празник ще се проведе в неделя от 10.00 часа на стадиона на НСА "Васил Левски" в София. Участниците ще бъдат разпределени в три възрастови групи - момичета и момчета, родени през 2001-2002 г., родени през 2003-2004 г. и родени през 2005-2006 г. В програмата са включени пет дисциплини плюс щафета 4х50 метра. Новото този път, е че в скока на дължина ще се състезават само най-големите, а хвърлянето на медицинска топка ще бъде заменено с хвърляне на малка топка.

„Очаквах, че най-трудно ще бъде първото състезание, а се оказа, че не е така. Става все по-трудно да се организира тази проява, но всички знаят, че аз не се отказвам лесно. Радвам се, че интересът към турнира се увеличава, а тази неделя освен деца, трениращи лека атлетика, ще дойдат и състезатели по шорттрек с треньор Евгения Раданова”, сподели плевенчанката Тереза Маринова. Тя благодари на бившия министър на спорта и на Йордан Йовчев, които са оказали подкрепа на състезанието.

Най-известната плевенска спортистка и олимпийска шампионка на троен скок започна да организира състезание за деца през декември 2010 година. Първата надпревара се проведе в зала "Фестивална", а след това проявата продължи на открито на стадиона на НСА. Маринова заяви, че има желание празникът да се прави два пъти в годината, но просто няма зала, която да бъде домакин на зимната надпревара.

Източник: bgathletic.com

Добавено в: Петък, 07 Юни 2013 17:51

Четвъртък,
 1 Декември 2022 г.


Template created by TechLine.de.