Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Над 600 деца събра Тереза Маринова на турнир по лека атлетика

PostHeaderIcon Над 600 деца събра Тереза Маринова на турнир по лека атлетика

Новини - Атлетика
Над 600 деца се включиха в станалия вече традиционен турнир по лека атлетика "Тереза Маринова и приятели", който се проведе вчера за четвърта поредна година на стадиона на НСА в София. Участниците бяха разпределени в три възрастови групи - момичета и момчета, родени през 2001-2002 г., родени през 2003-2004 г. и родени през 2005-2006 г. В програмата имаше пет дисциплини за всяка възраст плюс щафета 4х50 метра. Новото този път бе, че в скока на дължина се състезаваха само най-големите, а хвърлянето на медицинска топка бе заменено с хвърляне на малка топка. Малките атлети изживяха изключителни емоции, надбягвайки се по пистата, където тренират и се състезават и големите.

Радост и сълзи имаше не само за тях, но и за техните родители, които се вълнуваха повече от изявите на наследниците си. Допирът на децата до велики шампиони като Тереза Маринова, Христо Марков, Ива Пранджева и др., които ги наградиха, пък направо ги караше да летят. „Правя този турнир с голяма любов и желание. Независимо от трудностите по организацията, винаги съм щастлива, когато дойде време за него. Най-хубавото е, че имаме спонсори, които ни помагат от самото начало на турнира, така че да осигурим повече награди за децата - сподели "виновничката" за празника плевенчанката Тереза Маринова.

"Идеята на цялото състезание е децата да дойдат, да се забавляват, някои дори да се запознаят с леката атлетика, тъй като имаме такива, които минавайки покрай стадиона и чувайки радостните викове, се записват за участие без предварителна подготовка. Това е идеята - да привлечем колкото може повече деца на стадиона. Доволна съм от тазгодишния турнир. Фактът, че вече в трето издание минаваме над 600 участници, е достатъчно показателен, тъй като на големи турнири за мъже и жени не винаги има толкова атлети”, допълни олимпийската шампионка от Сидни 2000 в тройния скок.

Преди Коледа именитата плевенска спортистка стана за втори път майка, но от април се върна на стадиона и отново води своята група от малки атлети. „Трябва всяка седмица да има такива състезания за децата. Няма друг начин да ги привлечем за спорта”, сподели и нейният треньор и шампион от Сеул 1988 Христо Марков.

Източник: viasport.bg

Добавено в: Понеделник, 10 Юни 2013 10:43

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.