Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Плевенчанинът Даниел Анков със сребро от международния турнир "Нови звезди"

PostHeaderIcon Плевенчанинът Даниел Анков със сребро от международния турнир "Нови звезди"

Новини - Атлетика
Плевенският лекоатлет Даниел Анков спечели сребърен медал на провелия се на стадиона на НСА в столицата на 21 май международен турнир за жени и мъже "Нови звезди". Състезателят на СКЛА Спартак зае призовото второ място в дисциплината скок дължина. Младият плевенчанин направи много добра серия от опити, като в най-добрия си скок се приземи на 7.44 метра. Победител в сектора стана нигериецът Емека Околи, който се състезава за Катар и тренира при Христо Марков. Тъмнокожият атлет скочи 7.78 м за първото място. Трети остана Александър Антонов от Хаммер (Трявна) с 6.74.

Роденият в Плевен спринтьор Петър Кременски, който в момента се състезава за Атлетик (София) остана на 11 стотни от норматива за Европейско първенство на 200 метра. Плевенчанинът се завърна от лагер в Испания и показа отлична форма, като победи с резултат 21.06 секунди. За да участва на Европейското първенство в Цюрих, Кременски се нуждае от постижение под 20.95.

От останалите плевенски лекоатлети, които взеха участие в престижния турнир, най-предно класиране направиха в сектора за хвърляне на чук за жени - Виктория Миткова и Татяна Дончева. Възпитаничките на АК "Георги Дъков" завършиха съответно на четвърто и пето място с постижения от 37.00 и 25.75 метра. Златото спечели Михаела Методиева от КЛАСА с 51.68 метра.

Шести в хвърлянето на копие за мъже завърши Александър Стоенчев от АК "Георги Дъков", като плевенчанинът запрати уреда на разстояние от 42.80 метра. В сектора първото място стана притежание на Радослав Иванов от Дунав (Русе) с резултат от 67.72 м.

В същата дисциплина, но при жените имаше две плевенски лекоатлетки - Геновева Димитрова и Татяна Дончева. Те заеха последните две позиции - седма и осма, съответно с резултати от 32.30 и 28.32 метра. Елена Узунова от КЛАСА е златна медалистка при копиехвърлячките с най-добър опит от 42.15 м.

В 36-ия международен турнир "Нови звезди" взеха участие представители на четири страни - България, Сърбия, Македония и Катар.


Добавено в: Четвъртък, 22 Май 2014 12:43

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.