Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Рената Петкова, Надежда Рачева и Даниел Анков далече от призьорите във Финландия

PostHeaderIcon Рената Петкова, Надежда Рачева и Даниел Анков далече от призьорите във Финландия

Новини - Атлетика


След триумфа на Тихомир Иванов, останалите трима плевенски възпитаници - Рената Петкова, Надежда Рачева и Даниел Анков не успяха да вземат медали от европейския отборен шампионат (Първа лига) по лека атлетика за мъже и жени във Вааса (Финландия). Най-близо до призьорите бе Рената. Бившата състезателка на АК Георги Дъков и треньорката Галя Николова завърши на седмо място в мятането на диск с резултат 49.06 метра.

Започналата кариерата си на спринтьорка в СКЛА Спартак под ръководството на Пенко Козарски - Надежда Рачева бе българката с най-много участия във Финландия. Тя се класира на осма позиция в дългия спринт на 400 метра с 55.28 секунди. Радостното за нея е, че в квалификациите за място във финалното бягане постави нов личен рекорд - 54.96 сек. Рачева участва и в двете родни щафети на дамите. На 4 х 400 метра заедно с Кристина Борукова, Карин Околие и Полина Тодорова финишираха десети с резултат 3:46.89 минути. С Ивет Лалова, Йорданка Иванова и Виктория Георгиева пък не завършиха бягането и отпаднаха на 4 х 100 м.

Бившият атлет на СКЛА Спартак - Анков завърши на 11 място в скока на дължина. Най-добрият му резултат бе 7.19 метра.

Като цяло представянето на българския отбор не беше добро. Лекоатлетите ни се класираха на 11-то място, събирайки 193.50 точки и отпаднаха от Първа лига.


Добавено в: Понеделник, 26 Юни 2017 16:46

Петък,
 19 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.