Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Тази събота плевенчани ще отбележат Световния ден на ходенето в парк "Кайлъка"

PostHeaderIcon Тази събота плевенчани ще отбележат Световния ден на ходенето в парк "Кайлъка"

Новини - Атлетика
В събота от 10.00 часа на спирка "Моста" в парк "Кайлъка" всички плевенчани, които желаят да се раздвижат могат да се включат в честването на Световния ден на ходенето. Проявата се организира за 21-ви път от Българската асоциация "Спорт за всички", съвместно с община Плевен. Спортното събитие е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население БУЛФАР'2016 и се провежда със съдействието на Министерството на младежта и спорта, и е под патронажа на министър Мариана Георгиева. Проявата е международна в рамките на програмата „Спорт за всички”.

Имайки предвид ползата от ходенето за хората от всички възрасти, Световната асоциация "Спорт за всички TAFISA" стартира Денят на ходенето през 1991 г. Идеята е да привлекат повече желаещи към системни занимания с ходене за здраве. Ходенето е предпоставка за поддържане на добра кондиция, работоспособност, дълголетие и е профилактично средство при сърдечно-съдови заболявания. Този ден има за цел да популяризира здравословния начин на живот чрез системно практикуване на ходенето, защото то е най-естествената форма на движение, може да се практикува навсякъде и по всяко време, не изисква финансови средства.

Денят на ходенето е възможност за всеки да прекара един приятен и забавен ден. Това ни дава шанс да започнем един нов начин на живот и да поставим началото на системни занимания със спорт и физическа активност, за да бъдем здрави, в чудесна форма и винаги в добро настроение.


Добавено в: Петък, 18 Октомври 2013 11:15

Петък,
 3 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.