Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало АТЛЕТИКА Лекоатлет на Спартак (Койнаре) стана национален шампион по спортно ходене

PostHeaderIcon Лекоатлет на Спартак (Койнаре) стана национален шампион по спортно ходене

Новини - Атлетика
Лекоатлетът на КЛА Спартак (Койнаре) Стоян Стоянов постигна най-големия си успех в своята спортна кариера. Младокът стана национален шампион по спортно ходене за момчета на провелото се на 29 март в град Балчик държавно първенство. Стоян, който бе избран в края на миналата година за лекоатлет номер 3 на своя клуб, се пребори с конкуренцията при момчетата под 16 години и триумфира напълно заслужено с титлата с резултат от 15 минути и 38 секунди. Атлетите в тази възрастова група се състезаваха на дистанция от 3 километра, като на почетната стълбичка се изкачи и още един представител на клуба от Койнаре - Валентин Танковски, който се окичи с бронзовия медал. Неговото постижение е 15.53 мин. Сребърният медал пък спечели Расим Петров от Добруджа 99 (Добрич).


Сред първите десет финиширали ходачи завършиха и други двама койнарски лекоатлети. Седми с 16.55 минути приключи състезанието Алекс Стоянов, а девети със 17.23 мин. стана Лъчезар Гайдарски.

Точно 111 състезатели стартираха в националния шампионат по спортно ходене в Балчик. С титлите при мъжете и жените се окичиха Божидар Василев (Средногорски атлет - Пирдоп) и Радосвета Симеонова (Добруджа 99 - Добрич). За географията на надпреварата говорят шампионите в различните възрастови групи, които освен от Койнаре, са и от Пирдоп, Добрич, Бургас, Мизия и Шумен.

На 12 април крайморският град ще бъде домакин и на балканския шампионат по спортно ходене.


Добавено в: Четвъртък, 03 Април 2014 14:40

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.