Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Момичетата на Спартак 1996 станаха първи в групата си в регион "Хемус" на Държавното първенство

PostHeaderIcon Момичетата на Спартак 1996 станаха първи в групата си в регион "Хемус" на Държавното първенство

Новини - Волейбол
Момичетата до 15 години на Спартак 1996 спечелиха първото място в предварителната си група от първия кръг на квалификациите в зона "Хемус" от Държавното първенство по волейбол в тази възрастова група. На първия регионален турнир, който се проведе в салона на Природо-математическата гимназия във Враца взеха участие осем отбора. В този първи квалификационен рунд от шампионата съставите бяха разделени в две групи по 4 отбора, като първите два тима във всяка група ще оформят т. нар. първа четворка. Отборите в нея във втория турнир през идната пролет ще играят помежду си за класиране от първо до четвърто място, като само първите два състава ще имат правото да участват в националните финали. Жребият противопостави отборът на Спартак 1996 да играе в една група с тимовете на Бдин Вида (Видин), Царевец (Велико Търново) и Раковски (Севлиево). В другия поток се срещнаха домакините от Ботев (Враца), Чавдар (Бяла Слатина), Павликени и Импулс (Долна Оряховица).

Младите плевенски волейболистки, водени от старши-треньора Мариана Костова, показаха много добра игра, като след три последователни победи оглавиха своята предварителна група и заслужено се класираха за финалната четворка в регион "Хемус". В първия си двубой плевенчанки спечелиха срещу основния си конкурент в групата Бдин Вида с 3:1 (25:16, 25:19, 22:25, 25:19), а след това се наложиха и над Царевец с убедителното 3:0 (25:14, 25:16, 25:21), като така на практика станаха победители в групата.

Третият им мач с Раковски обаче не бе протоколен. Момичетата от Севлиево показаха характер, но отстъпваха по класа на плевенчанки. И тук нашите записаха класически успех с 3:0 (25:18, 25:17, 25:18), като с пълен актив от 6 точки заеха първата позиция в групата си. На второто място завърши видинският Бдин Вида, който в спор за класиране за финалната четворка срази Царевец с 3:0 (25:5, 25:4, 25:7). Много силно за плевенския Спартак 1996 игра Патрисия Йорданова, като на зрителите във Враца се понравиха и изявите на нейните съотборнички Михаела Каменова и Гергана Антова.

В другата група безапелационно първото място спечелиха домакините от Ботев (Враца), които постигнаха три победи, две с 3:0 и успех с 3:1 над тима на Павликени. В битка за второто място, даващо право за класиране за финалите в региона, Чавдар (Бяла Слатина) надви Павликени с 3:1 и продължава напред. Последни в тази група останаха волейболистките от Импулс (Долна Оряховица).

Така Спартак 1996, Ботев (Враца), Чавдар (Бяла Слатина) и Бдин-Вида (Видин) ще играят през пролетта за две места, даващи право за участие във финалния турнир по волейбол за момичета до 15 г., но вече на национално ниво.

Състав на Спартак 1996 (момичета до 15 г.): Мария Кривошийска, Мария-Магдалена Гарибова, Стефани Божинова (капитан), Ралица Радулова, Силвия Станиславова (либеро), Анелия Антонова, Мира Малинова, Михаела Каменова, Гергана Антова, Патрисия Йорданова, Дияна Иванова, Никол Петрова. треньор - Мариана Костова.


Добавено в: Вторник, 03 Декември 2013 11:54

Сряда,
 8 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.