Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ВОЛЕЙБОЛ Момичетата на Спартак 1996 с победа и две загуби в Разлог, отиват на бараж за финалите

PostHeaderIcon Момичетата на Спартак 1996 с победа и две загуби в Разлог, отиват на бараж за финалите

Новини - Волейбол
Момичетата до 15 години на Спартак 1996 останаха на трето място в квалификационния турнир, който се състоя на 9 и 10 май в зала "Септември" в Разлог. В зона 3 възпитаничките на Марияна Костова допуснаха две загуби и извоюваха една победа, която беше много важна, тъй като им дава право на допълнителен турнир бараж за класиране на финалите на Държавното първенство по волейбол. В първия ден на турнира плевенските волейболистки се изправиха срещу тима на Пирин. Нашите момичета бяха равностойни на домакините само в първия гейм, в който отстъпиха с 23:25. Следващите два гейма плевенчанки загубиха с 13:25 и 18:25, а с това и срещата с 0:3. Във втория ден волейболистките на Спартак 1996 излязоха пределно мобилизирани срещу софийския Левски, като измъкнаха първия гейм с 25:22.

Вторият гейм беше спечелен от "сините" с 25:19, но в третия плевенските момичета отново взеха превес и след 25:23 повторно излязоха напред в резултата - 2:1 гейма. Четвъртата част, като че ли беше най-важна, но волейболистките ни я загубиха с 21:25. В решителния тайбрек на мача софиянки бяха по-добри и след 15:9 взеха и срещата с 3:2 гейма.

Така последният двубой на Спартак 1996 в турнира се оказа и най-решителен. В него плевенчанки показаха повече класа от своите съпернички от Арда (Кърджали) и след успех с 3:1 гейма финишираха на заветната трета позиция с актив от 4 точки. В отделните части резултатът беше 25:14, 25:18, 23:25 и 25:20 за младите плевенски волейболистки.

Директна квота за финалната осмица спечелиха домакините от Пирин (Разлог), а вторият и третият в турнира на зона 3, Левски (София) и Спартак 1996 ще играят допълнителни квалификации за класиране на финалите. Плевенчанки обаче, като класирали се на трето място ще трябва да преминат през два турнира баражи, за да продължат напред.

Регламентът на Държавното първенство в тази възрастова група предвижда само първенците от четирите зони да се класират директно за финалите. Вторите от четирите зони играят на турнир на "вторите". Първите два тима от крайното класиране в турнира на "вторите" също получават директни квоти за финалите. Третите от четирите зони участват на турнир на "третите". Първите два състава от турнира на "третите", заедно с вторите два отбора от турнира на "вторите" правят трети заключителен турнир, от който се излъчват последните два финалиста.


Добавено в: Понеделник, 11 Май 2015 17:06

Четвъртък,
 25 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.