Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ След седмица предстои петия заключителен турнир от веригата "Млад гросмайстор"

PostHeaderIcon След седмица предстои петия заключителен турнир от веригата "Млад гросмайстор"

Новини - Шахмат
През следващия уикенд - на 16 и 17 март в хотел "Балкан" ще се проведе финалната надпревара от веригата по шахмат "Млад гросмайстор", чийто домакин за пореден път ще бъде СКШ "Плевен 21", партньор в проекта "Надеждите на България". Състезанието този път ще стартира по-рано, в 10.00 часа в съботния ден, когато ще се изиграят първите 3 кръга. Турнирът ще продължи в неделя от 9.00 ч, а крайните резултати ще са известни след изиграването на седмия кръг, около 17.00 ч. Гост на проявата ще бъде председателят на СКШ "Плевен 21" гросмайстор Борис Чаталбашев, който ще награди победителите. Освен шахматни учебници и грамоти, ще бъдат раздадени и 4 комплекта медали - златен, сребърен и два бронзови за първите четирима състезатели в генералното класиране до 8, 10, 12 и 16 години.

Медалистите ще придобият правото да участват на финала в Трявна през месец май, където ще се срещнат с победителите от проведените вериги "Млад гросмайстор" в Пловдив, Варна, Шумен и Благоевград. Заявки за участие в последния регионален турнир от веригата се приемат до 14 март. Очаква се в състезанието да се включат около 50 деца от Плевен, Враца, Велико Търново и Червен бряг.

Водачи във временното класиране след изиграните четири турнира са Ева Русева при най-малките шахматисти до 8 години с 52 от 60 възможни точки, до 10 години водач е Валентин Митев също с 52 пункта, при 12-годишните майстори на черно-белите полета временно първи е Давид Цветанов с 58 точки, а при най-големите - до 16 години води Емил Стефанов с почти пълен актив от 59 точки.

Източник pleven21.com


Добавено в: Събота, 09 Март 2013 11:23

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.