Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Плевенски шахматисти с добро представяне на турнира "Полипост"

PostHeaderIcon Плевенски шахматисти с добро представяне на турнира "Полипост"

Новини - Шахмат
Шахматистите от СКШ "Плевен 21" се представиха много добре на провелия се на 5 и 6 януари традиционен турнир за Купа "Полипост" в столицата. Надпреварата се състоя за седми пореден път, като битката при момичетата и момчетата до 14-годишна възраст се утвърди като желано шахматно събитие, в което мерят сили както утвърдили се имена, така и новоизгряващи звезди на древната игра. През настоящата година в турнира взеха участие рекорден брой състезатели - 153 - 76 при „големите“ (12 и 14 години) и 77 при „малките“ (8 и 10 години). От плевенските шахматисти с най-предно класиране завършиха Давид Цветанов, който финишира на 4-та позиция при по-големите, а Валентин Митев приключи 5-ти при по-малките.

Носителите на Купа "Полипост" за 2013 г. станаха Явор Тодоров до 14 години и Гергана Пейчева - до 10 години. Надпреварата е и част от веригата Купа на България. Купа "Полипост" е разделена на 2 групи - турнир “А” за деца родени след 31.12.1998 г., и турнир “Б” за деца родени след 31.12.2002 г. Състезанието се проведе по швейцарска система в 7 кръга с контрола на игра 50 минути на състезател за завършване на цялата партия и добавено време по 10 секунди за всеки изигран ход.

В турнир "А" - до 14 години, Явор Тодоров от ШК Локомотив (София) стана едноличен победител с 6 точки. С по 5.5 т. след него в таблицата са съответно Мартин Петров и Владимир Петров от София. Четвърти в тази възрастова група завърши плевенския шахматист Давид Цветанов от СКШ "Плевен 21", който също има в своя актив 5.5 точки, но е с по-лоши турнирни показатели. Другите плевенчани в турнир "А" също играха не лошо, като приключиха надпреварата на по-задни позиции - Владимир Върбанов е 15-ти с актив от 4.5 точки, Никол Илиева е 22-ра също с 4.5, а Цветомир Борисов и Стилиян Нановски са 24-ти и 25-ти с по 4 пункта от 76 класирани участника.

В турнир "Б" две малки чаровници оглавиха таблицата с по 6.5 т. Носителка на трофея за 2013 г. съгласно допълнителния показател е Гергана Пейчева от София. Втора остана Нургюл Салимова, състезаваща се за ШК "Бургас 64". Трето-шесто място с по 5.5 т. разделят четирима шахматисти между които е и плевенчанинът Валентин Митев, като турнирните му показатели му отреждат петата позиция. Трети е Йордан Портокалски от ШК "Виктори" (Благоевград), четвърти - Ивайло Генов - ШК "Каиса" (Варна), а шести стана Елиф Мехмед от ШК ЦСКА (София).

На престижното девето място е друг представител на СКШ "Плевен 21" - Кристиан Григоров, който финишира с 5 точки. Михаил Кирков от същия клуб е 11-ти също с 5 пункта, Захари Иванов - 14-ти с 4.5 т., Емил Найденов - 30-ти с 4 т., а последният плевенски участник - Кристина Апулчева е 63-та с постижение от 2 точки от общо 77 състезатели.

Източник: viasport.bg


Добавено в: Вторник, 08 Януари 2013 12:20

Неделя,
 26 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.