Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Давид Цветанов спечели турнира по шахмат "Полипост"

PostHeaderIcon Давид Цветанов спечели турнира по шахмат "Полипост"

Новини - Шахмат
Малкият плевенски шахматист Давид Цветанов стана победител в състоялия се в София шахматен турнир "Полипост". Представителят на шах-клуб Плевен XXI завърши първи в неговата възрастова група - момчета до 12 години. Давид приключи състезанието с 5.5 точки от 7 възможни.
Иначе цялостен победител в турнир "А" (12-14 г.) на надпреварата стана Мартин Петров (Шах 21), като събра също 5.5 т. от 7-те си партии. Надпреварата в тази група бе изключително оспорвана, като 6 шахматисти (включително и Давид Цветанов) завършиха с актива на победителя, а разпределението на местата се извърши по допълнителни показатели. По тях Цветанов е трети в общото подреждане.
Носителят на купата спечели и парична награда от 200 лв. Той няма право да участва в класиранията по възрасти, заради което вторият при 14-годишните – Явор Тодоров (Локо Сф), стана първи в тази възраст.
В турнир „Б” (8-10 г.) купата стана притежание на Цветан Стоянов (Бургас-64), който единствен постигна сбор от 6.5 т. В тази възрастова група на 10-то място завърши друг представител на Плевен XXI Владимир Върбанов, който постигна 5 точки, колкото имаха още 6 малки шахматисти.
Шампиони в отделните възрастови групи станаха:
Момичета до 8 г. - Надя Вачева („Михаил Тал“)
Момчета до 8 г. - Цветан Стоянов (Бургас-64)
Момичета до 10 г. - Габриела Антова (Шах 21)
Момчета до 10 г. - Матей Петков (ЦСКА)
Момичета до 12 г. - Виктория Радева (Пловдив)
Момчета до 12 г. - Давид Цветанов (Плевен 21)
Момичета до 14 г. - Джулияна Колева
Момчета до 14 г. - Явор Тодоров (Локомотив Сф)

Турнирът се проведе на 7 и 8 януари в хотел „Родина” със съдействието на генералния спонсор „Полипост - поща и логистика“ и Банка ДСК. В него участваха 134 деца от 23 шахматни клуба от цялата страна.
Лошото време и пътните неуредици по автомагистрала „Хемус” попречиха на много деца, тръгнали за турнира, да участват в него.

Добавено в: Четвъртък, 12 Януари 2012 23:34

Събота,
 13 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.