Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Червенобрежките шахматисти с отлично представяне на турнира "Търновска царица"

PostHeaderIcon Червенобрежките шахматисти с отлично представяне на турнира "Търновска царица"

Новини - Шахмат
Състезателите на червенобрежкия Шахматен клуб "Михаил Тал" се представиха отлично на 18-ото издание на турнира за Купа България "Търновска царица", информират от Община Червен бряг. Купата и два медала - златен и сребърен в ускорения шах и блица, отново бяха присъдени на Патрицие Найманова - най-младата спортна надежда на клуба. Във възрастовата група до 10 години, където конкуренцията беше и най-голяма, Патрицие показа високата си класа на доказан победител. Тя спечели и специалната награда за най-добре представило се момиче в турнирите, като получи и парична премия от 100 лв.

Другият състезател на клуба от Червен бряг, Владислав Василев, спечели бронзово отличие в групата до 14 години. Успехите на шахматистите от ШК "Михаил Тал" са поредното доказателство за устоите на червенобрежката шахматна школа, твърди треньорът Илия Кръстев. Още повече, че тази година турнирът във Велико Търново събра рекорден брой шахматисти от спортните клубове от цялата страна.

В оспорвана конкуренция 159 състезатели, разпределени в четири възрастови групи - до 8, 10, 12 и 14 г., мериха сили на черно-белите полета. Националната индивидуална купа на България "Търновска царица" се организира от ШК "Етър" и Община Велико Търново.


Добавено в: Петък, 08 Май 2015 22:45

Понеделник,
 22 Юли 2024 г.


Template created by TechLine.de.