Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Пореден успех за малката червенобрежка шахматистка Патрицие Найманова

PostHeaderIcon Пореден успех за малката червенобрежка шахматистка Патрицие Найманова

Новини - Шахмат
Малката шахматистка Патрицие Найманова продължава да жъне успехи и да носи шампионски титли в актива на Шахматен клуб "Михаил Тал" от Червен бряг, информират от пресцентъра на местната община. Поредната от серията победи бе титлата от 40-ия шахматен турнир за деца "Морско конче", провел се в курорта "Златни пясъци" от 21 до 27 август. Там 10-годишна шахматистка се състезава в обща група от момичета до 8 и 10 години. Тя изигра 7 кръга и завърши с резултат 5.5 точки и само с една загуба. С блестящото си представяне, силна игра и безкомпромисна конкуренция състезателката на ШК "Михаил Тал" за пореден път завоюва първо място и грабна купата и златия медал.

Организатори на турнира бяха ШК "Георги Даскалов", БФШ, Туристическа агенция "Елей" и Община Варна и в него се включиха деца на възраст до 8, 10, 12, 14 и 16 години.

На 29 август (събота) Патрицие се изправи пред поредното предизвикателство на черно-белите полета - шахматният турнир в Плевен, на когото хотел "Балкан" бе домакин. Надпреварата бе организирана от ПП "Нова зора" - Плевен и Шахматен клуб "Ан Пасан". Червенобрежката състезателка отново бе сред победителите. Тя получи грамота и парична награда във възрастовата група до 10 години.

В момента три отбора шахматисти от ШК "Михаил Тал" защитават спортната слава на Червен бряг в КК "Златни пясъци" на провеждащото се Държавно отборно първенство за юноши и девойки. Единият отбор е от юноши до 12 години, а другите два са девойки до 12 и до 16 години. Състезанието ще продължи до 4 септември, като надеждите за медали и грамоти отново са напълно основателни, с оглед на добрата подготовка на представителите от шахматния клуб от Червен бряг и участието на Патрицие, включена в отбора до 12 години.


Добавено в: Понеделник, 31 Август 2015 18:26

Събота,
 22 Юни 2024 г.


Template created by TechLine.de.