Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Определиха финалистите от тазгодишното издание на веригата по шахмат "Млад гросмайстор"

PostHeaderIcon Определиха финалистите от тазгодишното издание на веригата по шахмат "Млад гросмайстор"

Новини - Шахмат
Станаха известни 16-те финалисти от тазгодишното издание на шахматната верига "Млад гросмайстор", пише Инфо Плевен. Заключителният пети турнир излъчи както призьорите в тази надпревара - до 8, 10, 12 и 16 години, така и комплексните победители, придобиващи право да продължат участието си на финалите в град Трявна от 3 до 5 май. В последния турнир от веригата за учебната 2013-2014 година взеха участие 42 шахматисти от Плевен, Червен бряг и Враца. Най-оспорвано протече играта при най-малките - до 8 години, с участието на 13 момчета и 2 момичета. Бързо прогресиращият Данислав Гърков от ОДЗ 9 - Плевен спечели еднолично състезанието с актив от 6 точки от 7 възможни. Тази победа обаче не стигна на 6-годишното момче да се класира по право на финалите, но според регламента на веригата всеки участник, изиграл поне три турнира може да играе в Трявна на собствени разноски. След него с по 5 точки се наредиха Виктор Тодоров, Кристиан Милев и Пламен Василев.

При 10-годишните най-успешно се представи Захари Иванов, третокласник от СОУ "Иван Вазов" - Плевен. Малкият шахматист натрупа 4 точки от 6 възможни и с това спечели правото да продължи да се състезава в Трявна. След него се наредиха Стивън Василев от Враца със същия актив, Преслав Вельов и Карлос Насар, гости от Червен бряг с по 3 точки. Водачите в комплексното класиране Валентин Митев и Михаил Кирков вече си бяха подсигурили място в призовата четворка и не взеха участие в турнира на тази възрастова група.

При 12-годишните състезанието спечели Георги Игнатов от Враца с 5 точки, с което изпревари водача до момента - Стилиян Нановски. С по 4 точки втори, трети и четвърти останаха Никола Ненков, Стилиян Нановски и Владимир Върбанов от Плевен.

Във възрастова група до 16 години се записаха 11 участници, сред които и 9-годишният Валентин Митев. Въпреки голямата разлика във възрастта, третокласникът от НУ "Христо Ботев" - Плевен демонстрира безкомпромисна игра, като спечели и петте си партии. Валентин беше надигран само от своя съотборник Давид Цветанов, който спечели турнира с 5.5 точки. След тях се наредиха Костадин Вачев от Червен бряг и Румен Кънчев от Плевен с по 4 точки.

Освен традиционните грамоти от веригата, домакините от СКШ "Плевен 21" наградиха финалистите със специално изработени грамоти и медали. Те им бяха връчени от заместник-председателката на клуба Даниела Нановска, която изказа благодарност към младите таланти за тяхната игра и им пожела ползотворна подготовка и успех на предстоящите Държавни първенства в Пловдив и на финалния турнир в Трявна, където ще се включат и победителите от веригата "Млад гросмайстор" на партньорите в проекта Благоевград, Пловдив, Шумен и Варна.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Понеделник, 31 Март 2014 11:03

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.