Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ Четвъртият турнир от веригата по шахмат "Млад гросмайстор" излъчи своите победители

PostHeaderIcon Четвъртият турнир от веригата по шахмат "Млад гросмайстор" излъчи своите победители

Новини - Шахмат
На 15 и 16 февруари в хотел "Балкан" се проведе четвъртия кръг от турнира по шахмат "Млад гросмайстор". 47 шахматисти от Плевен, Червен бряг и Враца взеха участие в надпреварата, която се провежда от СКШ "Плевен XXI" по програма на клуб „Веселин Топалов” - Варна за популяризиране на най-древната игра сред децата, пише Инфо Плевен. Както и досега шахматистите се състезаваха в няколко възрастови групи - до 8, 10, 14 и 16 години. В турнира на най-малките майстори на черно-белите квадрати взеха участие 17 малчугани на възраст до 8 години. Първото място с пълен актив от 6 точки спечели Кристиян Милев от НУ "Христо Ботев" - Плевен. На втора позиция с 5 точки е Пламен Василев от НУ "Отец Паисий", а на следващите две места с по 4 точки са съответно Данислав Гърков от ОДЗ №9 и Иван Червенков от СОУ "Иван Вазов" - Плевен.

Във възрастовата група до 10 години взеха участие 15 шахматисти. Най-добре от всички се представи Михаил Кирков от ГПЧЕ - Плевен, който натрупа актив от 5 точки. На второ място с 4 точки е Валентин Митев от НУ "Христо Ботев", а трети е Стивън Василев от НУ "Иван Младенов" - Враца, който има същия актив. На четвърта позиция с 3.5 точки е Захари Иванов от плевенското СОУ "Иван Вазов".

В групата до 12 години победата с 5 точки извоюва Владимир Върбанов от МГ "Гео Милев" - Плевен. На втора позиция с 4 точки е Георги Игнатов от НУ "Софроний Врачански" - Враца, а на следващите две места със същия актив, но с по-лоши допълнителни показатели, са възпитаниците на плевенската Математическа гимназия - Николай Ненков и Стилиян Нановски.

При най-големите - до 16 години първите четирима завършиха състезанието с равен брой точки - по 4.5, като бяха подредени по допълнителни турнирни показатели. Първа е Никол Илиева от МГ - Плевен. На второ място е Давид Цветанов от ОУ "Йордан Йовков", трети е Костадин Вачев от СОУ "Д-р Петър Берон" - Червен бряг, а четвърта е Гергана Димитрова от МГ "Гео Милев" - Плевен.

Наградите на класираните до четвърто място, които получават и най-много точки за генералното класиране и участие в Националния турнир "Млад гросмайстор", който ще се проведе в Трявна, връчи държавният шампион до 18 години за 2013 година и участник на Световното първенство в Обединените арабски емирства, както и многократен медалист от различни надпревари по шахмат - Анатоли Атанасов.

Всички участници получиха грамоти, а четиримата най-добри и шахматна литература, издадена със средства от проекта "Надеждите на България", спечелен от СКШ "Веселин Топалов" - Варна.

Последният турнир от тазгодишното издание "Млад гросмайстор", домакин на който ще е Плевен, ще се проведе на 22 и 23 март, обяви пред Инфо Плевен треньорката и организатор на надпреварата - м.с. Христинка Илиева.

Източник: infopleven.com


Добавено в: Понеделник, 17 Февруари 2014 12:05

Понеделник,
 6 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.