Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ 39 шахматисти си оспорваха отличията във втория турнир "Млад гросмайстор"

PostHeaderIcon 39 шахматисти си оспорваха отличията във втория турнир "Млад гросмайстор"

Новини - Шахмат
39 ученици от Плевен и Червен бряг се включиха в провелия се на 14 и 15 декември шахматен турнир "Млад гросмайстор", който е част от програмата "Надеждите на България". Партиите се играха в хотел "Балкан" при едночасова контрола на състезател. Победители станаха Пламен Василев, Михаил Кирков, Владислав Василев и Костадин Вачев, съответно във възрастови групи до 8, 10, 12 и 16 години. Гостите от Червен бряг бяха достоен конкурент на плевенчани и спечелиха две от четирите възможни първи места. В най-малката възрастова група до 8 години плевенските шахматисти спечелиха без проблем призовите места. Първенец с максимален брой 7 от 7 възможни точки стана първокласникът от НУ "Отец Паисий" Пламен Василев.

Това е втора поредна победа за малкия шахматист, който преди седмица спечели надпреварата в група "Б" и на финалния турнир от веригата Купа "Евроинс". След него се нареди Виктор Тодоров с 6 точки и само една загубена среща от победителя в турнира. Третото място зае Иван Червенков с 5 победи, а четвъртата награда спечели Кристиан Милев с актив от 4 точки. Най-малкият участник Теодор Кръстев, който е от ЦДГ "Чучулуга" и е само на 5 години, събра 2.5 точки.

Десет и дванадесетгодишните шахматисти играха в общ турнир по 6 партии. По-успешно се представиха по-малките състезатели. Победител в общия турнир стана Михаил Кирков, ученик в ГПЧЕ - Плевен, който в последния кръг се наложи над водача във временното класиране Валентин Митев и го изпревари с 0.5 точка. И четиримата наградени са състезатели на СКШ "Плевен 21" във възрастова група до 10 години. Трети завърши Захари Иванов с 4 точки, а на четвъртото място приключи Кристина Апулчева също с 4 спечелени точки.

При 12-годишните момчета за първото място се пребори състезателят от Червен бряг Владислав Василев, който натрупа 4 точки и успя да изпревари плевенските шахматисти по допълнителни показатели. Второто място зае Стилиян Нановски със същия актив. Трети се класира Никола Ненков, също с 4 точки, а четвъртата награда с 3.5 точки взе Владимир Върбанов, и тримата възпитаници на МГ "Гео Милев" - Плевен.

Най-оспорвано протече надпреварата при най-големите до 16 години. И тук състезател на ШК "Михаил Тал" - Червен бряг стана първи, като водеше по време на целия турнир. Първенец е Костадин Вачев с актив от 5 точки, следван от Давид Цветанов - също с 5, Никол Илиева - с 4.5 точки, а четвърта остана Гергана Димитрова с 4 точки.

Всички шахматисти получиха грамоти за участието си, а заелите от първо до четвърто място в отделните възрастови групи бяха наградени с последния брой на списание "Шах в училище". Третото издание на "Млад гросмайстор" ще се проведе на 18 и 19 януари 2014 година, отново в хотел "Балкан".

Източник: pleven21.com


Добавено в: Вторник, 17 Декември 2013 13:05

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.