Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ В събота и неделя предстои втория турнир от веригата "Млад гросмайстор"

PostHeaderIcon В събота и неделя предстои втория турнир от веригата "Млад гросмайстор"

Новини - Шахмат
През предстоящия уикенд, 14 и 15 декември в хотел "Балкан" ще се проведе втория турнир от веригата по шахмат за ученици "Млад гросмайстор 2013/14". В състезанието могат да участват деца до 16 години от Плевен, Червен бряг, Враца и Велико Търново. Те ще се състезават в три турнира: до 8, 12 и 16 години. Надпреварата ще започне в 10.00 часа в съботния ден. СКШ "Плевен 21" ще бъде домакин на 5 регионални надпревари за деца до 16 години през месеците ноември, декември, януари, февруари и март. Веригата цели популяризирането на шахматната игра сред учениците и е част от мащабна програма "Надеждите на България". Такива вериги се провеждат паралелно и в още 4 града, партньори в проекта - Пловдив, Благоевград, Шумен и Варна.

След изиграването на петте ежемесечни турнира се излъчват 80 финалиста - по 16 от всеки център, които продължават да се състезават вече на национално ниво. Там пък ще се определят четирите отбора на България за участие в единадесетото издание на международния фестивал "Надеждите на света".

Припомняме, че в първия турнир, който се проведе на 2 и 3 ноември се състезаваха общо 48 деца на възраст от 5 до 16 години от Плевен, Враца и Червен бряг. В турнира на най-малките до 8 години се записаха 10 деца. Класирането оглавиха трима първокласника с равен брой точки - по шест: Кристиан Милев от НУ "Христо Ботев" - Плевен, Иван Червенков от СОУ "Иван Вазов" - Плевен и Пламен Василев от НУ "Отец Паисий" - Плевен.

Учениците до 10 и до 12 години се състезаваха в общ турнир. Тук се записаха общо 27 участника, като най-голям точков актив натрупа 9-годишният Валентин Митев, който завърши с 6 спечелени точки. В турнира до 16 години се конкурираха общо 11 състезатели. Едноличен победител с 6 точки стана 14-годишната Гергана Димитрова, ученичка от МГ "Гео Милев" - Плевен.


Добавено в: Четвъртък, 12 Декември 2013 15:42

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.