Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ШАХМАТ В началото на ноември ще бъде даден старта на шахматната верига "Млад гросмайстор 2013/2014"

PostHeaderIcon В началото на ноември ще бъде даден старта на шахматната верига "Млад гросмайстор 2013/2014"

Новини - Шахмат
В началото на следващия месец - 2 и 3 ноември хотел "Балкан" ще домакинства на първият турнир от веригата "Млад гросмайстор" за сезон 2013/2014 г. Надпреварата ще започне в 11.30 ч. в събота (2 ноември) и ще приключи в неделя следобед. Според регламента на състезанието ще се играят 7 кръга по швейцарска система и контрола 60 минути на състезател. Участниците ще бъдат разделени в две групи според възрастта си. В турнир "А" ще участват момичета и момчета до 12 и до 16 години. Турнир "Б" е за момичета и момчета до 8 и 10 години. Заелите първите четири места до 8, 10, 12 и 16 години ще получат награди - шахматни учебници и книги.

В края на веригата ще се излъчат 16 финалисти от регион Плевен, които ще продължат участието си в национален турнир в Трявна. Главен организатор на проявата, която е част от мащабната програма "Надеждите на България", е ШК "Веселин Топалов 2004" (Варна). Шахматен клуб "Плевен 21" е един от партньорите в проекта и заедно с клубове от Пловдив, Благоевград, Варна и Шумен за втора поредна година ще организира пет ежемесечни турнира за ученици.

Целта е популяризиране на шахматната игра сред подрастващите и подсигуряване на свободен достъп до тренировки и състезания в петте шахматни центъра. На турнира в Плевен могат да се включат деца и юноши на възраст до 16 години от Плевен, Враца, Велико Търново и Червен бряг. Срокът за заявки е 31 октомври на електронен адрес: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Припомняме, че през миналия сезон на веригата регионални победители станаха - Преслав Вельов от Червен бряг - при най-малките шахматисти, плевенчаните Михаил Кирков - при 10-годишните и Давид Цветанов - при 12-годишните, а при най-големите първенец за плевенски регион беше Емил Стефанов от Велико Търново.

Източник: pleven21.com


Добавено в: Събота, 12 Октомври 2013 11:13

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.