Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Оморегие с 8 гола срещу Армения, избрана за играч на мача

PostHeaderIcon Оморегие с 8 гола срещу Армения, избрана за играч на мача

Новини - Хандбал
Хандбалистката на плевенския клуб Шугар Елизабет Оморегие отбеляза 8 гола и бе обявена за играч на мача при разгромната победа на България над Армения с 53:12 на провеждащия се в Габрово и Велико Търново турнир "Чалъндж трофи". Така след като в първия мач вчера българките победиха Молдова с 25:22, директен двубой между България и Латвия утре ще определи победителя в група "Б" на европейския турнир по хандбал за жени, който се провежда под егидата на Международната федерация по хандбал (IHF) и Европейската (EHF).
Лиза Оморегие не взе участие в първата среща на нашите националки, но днес тя зае мястото на позицията на левия гард на получилата мускулно разтежение титулярка Нели Добрева и не разочарова националния треньор Христо Коев. Като разпределител започна Лидия Ковачева, на крилата бяха Роксана Радева и Вики Христова, десен гард - Лорета Максимова и пивот - Меги Кънева. На вратата игра Десислава Николова, която беше заменена в края от Росина Ненова. Тъй като в двубоя интрига нямаше, Христо Коев използва възможността да пусне в игра всички състезателки записани в тимовия лист. Единствените, които не се появиха на терена бяха Нели Добрева и вратарката Петя Пенчева.
Още в началните минути стана ясно, че единствената интрига се крие в това, с колко гола ще спечелят националките ни. На почивката разликата беше 18 гола - 22:4, а до края на мача нарасна до 41, за крайното 53:12.
Състезаващата се в испанския Салюд (Тенерифе) Веселка Калакунова беше най-резултатна в мача с 11 точни попадения. Плевенчанката Оморегие отбеляза 8 и получи наградата за най-добър играч в мача от българския състав. С 8 гола се отчете и Роксана Радева. Лорета Максимова, Александрина Бурнева и Дарина Панайотова вкараха по 5, Гергана Горанова и Петя Милинова добавиха по 3, Вики Христова и Нели Керанова се разписаха по два пъти, а Лидия Ковачева заби един. В другия мач от групата Латвия успя да наложи волята си над Молдова, като спечели с 23:16.
В другата група, срещите от която се играят във Велико Търново, също има два фаворита - Фарьорски острови и Израел, които утре ще спорят за първото място и участието във финала. И двата тима вече са с по две победи. Днес Фарьорските острови отнесоха Малта с 41:5, а Израел надигра Естония с 30:22. В събота са последните двубои в двете групи, а в неделя в зала "Орловец" в Габрово са финалите за 7-8-мо, 5-6-то, 3-4-то и 1-2-ро място.

Добавено в: Петък, 23 Март 2012 23:35

Сряда,
 27 Октомври 2021 г.


Template created by TechLine.de.