Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Да подкрепим плевенчанката Елизабет Оморегие за приза "Най-добър млад състезател" в Шампионската лига

PostHeaderIcon Да подкрепим плевенчанката Елизабет Оморегие за приза "Най-добър млад състезател" в Шампионската лига

Новини - Хандбал
Плевенчанката Елизабет Оморегие получи поредното признание от хандбалните специалисти в Европа. 18-годишната българка с нигерийски корени, която през този сезон премина в отбора на Крим Меркатор (Словения), е номинирана за приза "Най-добър млад състезател" в Шампионската лига за жени за сезон 2014/2015 г. Както Плевенспорт писа по-рано, Лиза беше с основен принос за доброто представяне на своя тим в най-силното състезание на Стария континент и достигането му до осминафиналната групова фаза на турнира. В мачовете на отбора от словенската столица в Шампионската лига през този сезон, тъмнокожата перла наниза цели 34 гола, което не е останало незабелязано от спецовете в този спорт. Силният дебютен сезон в лигата на Оморегие логично доведе до признанието, а именно попадането й в анкетата за определяне на най-добрите хандбалистки в турнира.

Допитването е изготвено в 10 категории, като феновете могат да гласуват за най-добрите играчи на всяка позиция, както и най-добрият защитник, най-добър млад играч и най-добрият треньор в най-реномираната надпревара в Европа при жените. В анкетата са включени 45 хандбалистки и 5 треньори, от 18 нации и 12 клуба. Стартът на гласуването беше даден на 1 април, а вотът ще продължи до 3 май (неделя). Изборът на феновете ще бъде обявен по време на Файнъл 4 в Будапеща, на 9 и 10 май 2015 г.

Конкурентки на плевенската хандбална надежда са рускинята Дария Дмитриева, която играе за Динамо-Синара, румънката Елиза-Юлия Буцеши (Бая Маре), шведката Луиза Санд (ИК Савехов) и холандката Луиз Абин, която също се състезава за румънския Бая Маре.

Нека да подкрепим най-добрата българска хандбалистка, плевенчанката Елизабет Оморегие, за спечелването на наградата за "Най-добър млад състезател".
Можете да дадете своя вот за Лиза ТУК>>>


Добавено в: Сряда, 29 Април 2015 09:22

Неделя,
 28 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.