Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Лиза Оморегие блести при победа на България над Израел в турнира "Чалъндж трофи"

PostHeaderIcon Лиза Оморегие блести при победа на България над Израел в турнира "Чалъндж трофи"

Новини - Хандбал
Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие продължава да играе страхотно за националния тим на България. Снощи в първи двубой от европейското издание на турнира „Чалъндж трофи“ Лиза стана топ-реализатор със 7 гола за нашия отбор при победата му над Израел с 24:21. Това беше мач от първия кръг на битката в предварителна група "Б", като срещата се игра в зала "Неаполис" в Лариса (Гърция). Припомняме, че през 2012 г. в зала "Орловец" в Габрово българките спечелиха трофея, което им даде право да участват и на междуконтиненталния турнир за купата, където се включиха победителките в отделните континентални издания. Турнирът се проведе в Мексико и там нашите момичета също спечелиха "Чалъндж трофи".

Срещата срещу Израел започва равностойно и полувремето завърши 10:9 в наша полза. Сериозният си удар тимът ни нанесе в първите минути на второто полувреме, когато със серия от 6:1 националките ни успяха да натрупат комфортен аванс, който в последствие умело запазиха, за да триумфират като победителки.

Независимо, че плевенчанката Елизабет Оморегие вкара най-много попадения за България в мача, за играч на двубоя от българския състав беше определена Станислава Димитрова, която реализира 6 попадения за успеха.

В турнира участват осем тима. Те са разделени в две предварителни групи. България е в група "Б" с отборите на Естония, Израел и Армения. В група "А" са съставите на Гърция, Молдова, Латвия и Белгия. В събота и неделя са полуфиналите и финалът. Тази вечер отборът ни играе с Армения. Мачът е от 17 часа българско време.


Добавено в: Четвъртък, 27 Март 2014 17:54

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.