Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ХАНДБАЛ Плевенчанката Елизабет Оморегие ще играе за България в турнира по хандбал "Чалъндж трофи" в Гърция

PostHeaderIcon Плевенчанката Елизабет Оморегие ще играе за България в турнира по хандбал "Чалъндж трофи" в Гърция

Новини - Хандбал
Плевенската хандбалистка Елизабет Оморегие е включена за пореден път в националния отбор на България за жени. Представителният ни тим се събира в понеделник на подготвителен лагер сбор в Габрово, във връзка с подготовката на националките ни за участие в тазгодишното издание на турнира "Чалъндж трофи" за регион Европа. Старши треньорът на отбора Христо Коев е избрал 16 състезателки, между които е и Елизабет Оморегие, които ще вземат участие в изключително важният турнир. България ще защитава трофея си от 2012 година, като и през тази хандбалистките ни имат големи шансове за успех.

Подготовката ще протече от 17 до 25 март, като след това следва пътуване за Лариса (Гърция), където ще се проведе състезанието. Помощник на наставника Христо Коев ще бъде Анита Хараланова.

Припомняме, че Елизабет Оморегие беше включена в женския национален отбор по хандбал и за предходното издание на реномирания турнир "Чалъндж трофи", като на европейските квалификации, които се проведоха през месец март 2012 г. в Габрово и Велико Търново Лиза беше избрана за най-добър защитник, а България спечели надпреварата и се класира за финалите.

Финалният междуконтинентален турнир, който се състоя в Мексико през ноември миналата година, също беше спечелен от българския тим. За съжаление Елизабет Оморегие не можа да пътува за страната на ацтеките, поради заболяване. На нейно място в състава беше включена друга хандбалистка на плевенския клуб Шугар - Александра Антонова, която с изявите си спомогна за постигането на този голям успех за българския хандбал. Сега, обаче Александра не фигурира в списъка с повиканите за лагера на националния ни тим.

Турнирът за регион Европа от междуконтиненталната надпревара "Чалъндж трофи" ще се проведе в периода 26-30 март 2014 г. в град Лариса (Гърция). България е в предварителна група "Б" заедно с отборите на Естония, Израел и Армения. В другата група "А" са тимовете на Гърция, Молдова, Латвия и Белгия.

Ето и пълния състав на отбора: Елизабет Оморегие, Кристина Миланова (ХК ЦСКА), Магдалена Дончева, Станислава Димитрова (Етър'64), Дарина Панайотова (Хасково), Ралица Тодева, Росина Ненова, Лидия Ковачева, Виктория Христова, Боговеста Йосифова, Биляна Григорова, Гергана Горанова (Бъки - Габрово), Габриела Стефанова (Шумен 98), Деница Колева (Eastern Mediterranean University - Кипър), Присила Сиракова (HSG Langen - Германия), Меги Кънева (Rochechouart ST Junien HB 87 - Франция).


Добавено в: Петък, 14 Март 2014 13:42

Петък,
 26 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.