ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак се справи с Добруджа и се придвижи към златната среда (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Спартак се справи с Добруджа и се придвижи към златната среда (+СНИМКИ)

Новини
В сравнително спокоен мач Спартак (Плевен) се наложи над Добруджа с 2:1 и спечели втора поредна победа в среща от 14-ия кръг на "Б" група. Това бе пети успех за тима на Роберт Петров от началото на сезона, като отборът вече има 18 точки и заема 10-то място във временното класиране. Двубоят премина сравнително равностойно, като домакините успяха да вкарат своите положения, докато добричлии пропуснаха своите и логично загубиха. В състава на Спартак не взеха участие поради различни причини трима от основните играчи - капитанът Васил Шопов и халфовете Антони Иванов и Жюлиен Бенков. Те бяха доста успешно заменени, като в игра се появи младокът Виктор Иванов, който изигра много добър мач. Титуляр излезе и полузащитникът Иван Дянков.

Домакините поведоха още в 5-ата минута, когато в първата си атака топката попадна в Цветомир Тодоров около точката на дузпата, той майсторски се завъртя и с прекрасен шут от въздуха откри - 1:0. Няколко минути след това гостите стигнаха до първата си възможност, като Александър Йовчев стреля от границата на наказателното поле, но право в ръцете на Марин Орлинов. В 12-ата минута отново Тодоров беше в центъра на събитията, след като пробва страхотна задна ножица, но кълбото мина на сантиметри до сглобката на вратата на Добруджа.

Около четвърт час след началото на мача гостите направиха нов пропуск. Костадин Ничев получи хубава топка в малкия пеналт, стреля с глава, но не уцели вратата. В следващите минути футболистите на Добруджа заиграха малко по-активно в търсене на изравнителен гол. Така се стигна до 40-ата минута, когато Петър Казаков шутира от около 25 метра фронтално срещу вратата на Спартак, но Орлинов прояви блестящ рефлекс и изби в корнер влизащата под гредата топка.

След почивката мачът продължи в същото темпо, като спартаковци владееха по-често топката, но гостите контраатакуваха опасно. Така добричлии проиграха най-чистото си положение през втората част. Пропусна го Александър Йовчев, който получи прекрасен пас в наказателното поле на плевенчани и от абсолютно чиста позиция вместо да вкара, игра нескопосано и не улучи очертанията на вратата.

Наставникът на Спартак Роберт Петров реагира, като пусна в игра Преслав Антонов. Младият таран почти веднага се отблагодари, като в 62-ата минута след продължително разбъркване изскочи сам срещу Димитър Илиев и с техничен удар покрай него удвои и реално реши спора в полза на домакините.

В оставащото време срещата се доиграваше, като все пак в последната минута Добруджа успя да стигне до попадение. Негов автор стана резервата Петко Цанков, който отбеляза с плътен шут от границата на големия пеналт, пращайки топката в долния десен ъгъл за крайното 2:1.

В следващия 15-ти кръг Спартак ще гостува на Дунав (Русе), като срещата ще се състои на 21 ноември (събота) от 14.30 часа.

Спартак: Марин Орлинов, Пламен Тенев, Кристиян Григоров, Георги Пейчев, Стенислав Георгиев, Тихомир Тодоров, Иван Дянков (53 Преслав Антонов), Виктор Иванов (80 Даниел Гергов), Цветомир Тодоров (89 Кристиян Иванов), Христо Кирев, Стефан Христов.

{gallery}Spartak_Dobrudja{/gallery}


Добавено в: Неделя, 08 Ноември 2015 18:28

Събота,
 27 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.