ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Плевенският ФК "Гунди" остана на 3 минути от защита на титлата си на турнир в Елена

PostHeaderIcon Плевенският ФК "Гунди" остана на 3 минути от защита на титлата си на турнир в Елена

Новини
Плевенският футболен клуб "Гунди" беше много близо до успех за втора поредна година в третото издание на турнира за деца по футбол 9 в град Елена. Надпреварата се провежда в памет на дарители и деятели на любимата игра от региона, информират от Пресцентъра на Община Елена. Нaдпpeвapaтa в пaмeт нa Пeткo Антoнoв, Сeнкo Димитpoв, Стeфaн Мaлeшкoв и Алeкcaндъp Рaлчeв cъбpa oceм oтбopa, cъcтaвeни oт мoмчeтa, poдeни cлeд 1 янyapи 2002 г. Малките плевенски футболисти стигнаха до финала, но загубиха с дузпи от Янтра (Габрово) и останаха втори. В турнира участваха отбори от Плевен, Стара Загора, Габрово, Карлово, Дряново, Правец и Елена, съставени oт мoмчeтa, poдeни cлeд 1 янyapи 2002 г. Състезанието беше открито от зам.-кмета на Община Елена Йордан Димитров. Отборите бяха разделени в две групи по четири отбора. Получиха се изключително интересни и оспорвани двубои. Срещите преминаваха в коректен тон и без груби прояви.

След изиграването на последните двубои от групите се оформиха и двойките за финалите. В спора за първото място миналогодишният първенец ФК "Гунди" (Плевен) се изправи срещу отбора на Янтра 1919 (Габрово). След оспорван двубой и по-добра игра на момчетата от "Гунди" те логично поведоха с 1:0, макар и в края на мача. Но радостта им бе кратка, като противно на логиката 3 минути преди последния съдийски сигнал, предвкусвайки вече победата, момчетата от Плевен проспаха положение пред тяхната врата и допуснаха изравнителен гол от габровци. Стигна се до изпълнение на дузпи. След двадесет наказателни удари по-точни бяха футболистите от Габрово и с резултат 8:9 (9:10) вдигнаха купата на турнира, връчена им лично от кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев.

Представители на домакините от Чумерна се изправиха в борба за третото място срещу отбора на ФК Стара Загора. След равностоен мач победата се усмихна с 0:1 на старозагорци. В оспорван мач за 5-то и 6-то място се срещнаха тимовете на Локомотив (Дряново) и Левски (Карлово). След изключително оспорвани 90 минути срещата бе решена с дузпи, от които победител с 5:4 излезе отборът от Дряново. Седми завърши тимът на Вечвой (Елена), който спечели с 2:0 срещу ФК Правец 99.

Плевенският футболист Александър Александров грабна приза за голмайстор на турнира. За най-добър нападател, полузащитник и защитник наградите взеха съответно Тодор Султанов от Левски (Карлово), Радо Тодоров от ФК Стара Загора и Алекс Маринов от Янтра 1919 (Габрово). Комплексната награда за най-добър играч на турнира беше връчена на Никола Хаджиев от Чумерна.


Добавено в: Събота, 20 Юни 2015 20:22

Събота,
 4 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.