ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Мариян Симеонов избран от читателите на Плевенспорт за футболист №1 на полусезона

PostHeaderIcon Мариян Симеонов избран от читателите на Плевенспорт за футболист №1 на полусезона

Новини
Централният защитник Мариян Симеонов бе избран за най-добрия футболист на Спартак Плевен за есенния полусезон в анкетата на Плевенспорт, в която участваха около 300 от посетителите на сайта. Макар и малко изненадващо 23-годишният бранител оглави допитването, като спечели с доста убедителна преднина. За Симеонов са гласували 41.8% от участвалите в анкетата, или 119 човека. След пристигането си в Спартак през есента Мариян е неизменен титуляр в отбраната на "синьо-белите", като през втората част на полусезона оформи стабилна централна двойка в защитата заедно със завърналия се в Плевен Атанас Атанасов. Освен стабилните си изяви в полето на спартаклии Мариян Симеонов се отличи и с добри изяви при центриранията пред противниковите вратари, като така отбеляза и едно попадение в срещата срещу Павликени.

Номер 2 в анкетата с 23.5% от гласовете, или 67 читателски вота, е новоизгряващата звезда на Спартак Венцислав Миленов. 23-годишният атакуващ футболист започна малко плахо сезона, но в последствие започна да показва все повече и повече на какво е способен и спечели титулярното място в състава на плевенския тим. Доказателство за качествата на Миленов е и факта, че младокът успя да порази цели 5 пъти вратата на противниците, като това го превърна в един от любимците на плевенската публика. Ние от Плевенспорт също дадохме своя глас за Венци, но това не беше достатъчно за победата му във вота.

Призовата тройка допълва енергичният Йоан Петков с 11.9% от вота или 34 гласа. Дошлият през лятото от Литекс дребничък полузащитник изигра почти всички мачове в доста добро темпо, като това логично доведе до попадането му между тримата най-добри. Освен с повратливостта си и своята бързина Петков подплати стойностното си представяне през есента и с три гола, като най-важния от тях беше победното му попадение в двубоя срещу Бдин за крайното 2:1 за Спартак.

На четвъртото място в подреждането е голмайсторът на плевенчани през първия полусезон Любомир Тодоров. 25-годишният опитен нападател успя да вкара цели 12 гола, като по този начин заема трета позиция в общото класиране при реализаторите в Северозападната "В" група. На петата позиция е крайният бранител Милен Тодоров, който изигра сравнително успешен полусезон, но след неговия край взе решение да напусне клуба и през пролетта ще се състезава в друг отбор.

Шестото и седмо място в анкетата на Плевенспорт, с равен брой гласове, разделят капитанът Тихомир Тодоров и вратарят Васил Тодоров. За тях са гласували по 7 посетители на сайта или 2.5%. Следващите пет футболисти, които допълват пълното подреждане в анкетата за "Най-добър плевенски футболист за есента на сезон 2013/2014 г." също имаха добри изяви, но явно не са впечатлили чак толкова плевенските фенове на играта, като те са им отредили по-задно класиране. Осми е 19-годишният син на старши-треньора Бойко Цветков - Даниел, за когото са гласували 1.8% от далите своя вот, а девети е централният бранител Атанас Атанасов с 1.1%.

На десета позиция е опорният полузащитник Теодор Михайлов с 2 гласа, а 11-ти е младият нападател Ивайло Дангуров, за когото е гласувал само един от участвалите в анкетата. 20-годишният Дангуров в доста от срещите излизаше като титуляр, но макар че се бореше доста и на моменти играеше много настървено, не успя да впечатли особено претенциозната плевенска публика със своите изяви. Ивайло отбеляза и само един гол, което също говори, че представянето му в атаката на "синьо-белите" не беше много убедително. Последен, без нито един глас, в нашето допитване е десният защитник Васил Бънов, който в първите мачове от сезона се понрави с действията си в отбрана, но по-късно загуби титулярното си място и попадаше все по-рядко в стартовия състав.

Пълните резултати от анкетата на Плевенспорт "Кой бе най-добрият футболист на Спартак през есенния полусезон?" можете да видите тук...


Добавено в: Понеделник, 30 Декември 2013 19:28

Събота,
 18 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.