ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак с шеста поредна победа, вече на три точки от промоция

PostHeaderIcon Спартак с шеста поредна победа, вече на три точки от промоция

Новини
Шеста поредна победа постигнаха футболистите на плевенския Спартак. Днес в двубой от предпоследния 14-ти есенен кръг момчетата на Бойко Цветков се справиха, макар и трудно, при гостуването си на негостоприемния стадион в Козлодуй, като надвиха местния Ботев с 1:0. Автор на победното попадение за плевенчани беше доста добре играещият напоследък нападател Венцислав Миленов, който отбеляза дежурното си в последните двубои попадение. В 75-ата минута младокът с номер 23 на гърба се възползва от неразбирателство в отбраната на козлодуйци и донесе ценния успех за своя тим - 1:0. Десетина минути след гола на Спартак домакините от Козлодуй бяха близо до изравняването, но шута на Цветан Цветанов срещна гредата. Последваха още два пропуска на Ботев, но те или нямаха късмет или вратаря на Спартак Васил Тодоров беше на мястото си.

С тази победа Спартак се доближи само на три точки зад водачите от Локомотив (Горна Оряховица). Спартаковци имат в своя актив 30 пункта, а горнооряховските "железничари", които днес се наложиха над Партизан в Червен бряг с 3:0 - 33. Второ и трето място с равен брой точки - по 32 разделят съставите на Локомотив (Мездра) и Етър. Днес търновци биха в дерби-мача на кръга Ботев (Луковит) с 3:0, а мездренци се справиха у дома с Гигант (Белене) с 2:0. След днешната загуба луковитските футболисти останаха четвърти с 31 точки, на пункт пред Спартак.

Любопитното е, че ако в сряда Локо (Мездра) постигне успех в Никопол в отложения мач от миналия кръг срещу Ситомир, те ще успеят да излязат еднолично на върха. Във Видин голяма изненада направиха футболистите на Левски 2007, които не само че се опънаха на силния си противник Бдин, но дори успяха да ги победят с 1:0. Друга среща от днешния кръг, между Видима-Раковски и Ситомир (Никопол), беше отложена за понеделник, тъй като в Севлиево се провеждат европейски квалификации за юноши.

В следващия кръг за Спартак предстои най-важния сблъсък за първия полусезон. В Плевен "синьо-белите" ще посрещнат третия Етър (Велико Търново) и при успех ще задминат "виолетовите", като имат и добър шанс да зимуват в челната тройка. Срещата от последния есенен кръг ще се състои на 24 ноември (неделя) от 14.00 часа на стадион "Плевен".

Съставът на Спартак: Васил Тодоров, Ахмед Карабакъров (44 - Лъчезар Кънчев), Атанас Атанасов, Милен Тодоров, Мариян Симеонов, Теодор Михайлов, Светослав Кръстев (63 - Ивайло Дангуров), Тихомир Тодоров, Любомир Тодоров, Йоан Петков (86 - Даниел Цветков), Венцислав Миленов.


Добавено в: Неделя, 17 Ноември 2013 17:58

Вторник,
 30 Април 2024 г.


Template created by TechLine.de.