ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак победи Ком с 2:0 и влезе в шестицата (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Спартак победи Ком с 2:0 и влезе в шестицата (+СНИМКИ)

Новини
Спартак Плевен се справи с гостуващия Ком (Берковица) с 2:0 и след 11-ия кръг от първенството на Северозападната "В" група успя да влезе в челната шестица. Плевенчани изместиха от тази позиция видинския Бдин, които в този кръг паднаха в Белене от Гигант с 3:0. Успехът за "синьо-белите" в днешния двубой не дойде никак лесно, като домакините подпечатаха своята победа чак в продължението на мача, когато Венцислав Миленов с хубав прехвърлящ удар отбеляза за 2:0 и донесе важните три точки за своя тим. Малко преди това берковските футболисти можеха да изравнят, като в 86-ата минута след пряк свободен удар техен играч се извиси над всички, стреля с глава, но топката премина над напречната греда. През първото полувреме момчетата на Бойко Цветков успяха да поведат, като в 11-ата минута щатният голмайстор Любомир Тодоров използва една грешка в центъра на отбраната на Ком и с шут отблизо препарира вратаря на гостите за 1:0.

Първата част на двубоя не донесе нищо интересно пред двете врати, като се изключи попадението на Любчо Тодоров, който откри резултата. Играта се водеше предимно в центъра на терена, като плевенските футболисти имаха лек превес. В действията на играчите на терена имаше доста брак и безидейност. Гостите от Берковица се държаха доста достойно и дори на моменти поглеждаха и напред. В 34-ата минута Ком имаха претенции за игра с ръка извън наказателното поле на вратаря на Спартак Васил Тодоров, който излезе да посрещне откъсващ се нападател на гостите. Така почивката дойде при 1:0 за Спартак.

За разлика от предишните си мачове, този път спартаковци се разиграха чак през вторите 45 минути. Голяма заслуга за раздвижването в редиците на домакините беше и включването в 58-ата минута на резервата Даниел Цветков, който замени инертния Ивайло Дангуров. Пет минути след смяната дойде и първото по-сериозно положение, когато хубаво двойно подаване между Венцислав Миленов и Любомир Тодоров завърши с шут на първия, който обаче беше париран от стража на Ком Асен Стефанов. Минута по-късно и влезлия Дани Цветков замалко да удвои, но ударът му след една атака отляво беше отразен от вратаря.

Атаките на Спартак продължиха с пълна сила, като първо в 72-ата минута голмайстора Тодоров изпусна, след като от точката на дузпата не уцели опразнената врата, а в 83-ата Йоан Петков нанесе силен удар след пас на Любчо Тодоров, но отново стражът на Ком Стефанов бе на мястото си и спаси. В тези последни минути на двубоя гостите от Берковица започнаха да поглеждат все по-осезаемо напред, като на два пъти за малко да успеят да изравнят. При първото положение Тодоров изби в корнер изстрел на нападател на Ком, а четири минути преди края просто късмета спаси Спартак от изравняване, след като бившият играч на ЦСКА и Локомотив (София) Валентин Найденов с глава насочи кълбото вместо под гредата, над нея.

И когато малкото зрители на трибуните на стадион "Плевен" се чудеха дали наистина берковските футболисти няма да стигнат до точката, дойде първата минута на продължението, когато при една контраатака на Спартак Даниел Цветков пое една топка отляво комбинира с Венцислав Миленов, който видя излезлия напред Стефанов и с хубав параболичен удар сложи край на спора - 2:0.

В следващия 12-ти кръг предстои доста интригуващото областно дерби между Партизан (Червен бряг) и Спартак, като то ще се състои по програма на 3 ноември от 14.00 часа. Преди това, обаче трябва да станат ясни решенията на Зоналния съвет на БФС във Велико Търново относно скандално прекратения мач между Ботев (Луковит) и Партизан, който съдията Станислав Ставров спря в 41-ата минута при резултат 2:0 за Ботев.

Спартак игра със следния състав в мача с Ком: Васил Тодоров, Атанас Атанасов, Мариян Симеонов, Васил Бънов, Теодор Михайлов (85 - Светлин Златарев), Тихомир Тодоров, Ивайло Дангуров (58 - Даниел Цветков), Венцислав Миленов, Любомир Тодоров, Йоан Петков, Милен Тодоров (66 - Ахмед Карабакъров).



Добавено в: Неделя, 27 Октомври 2013 17:41

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.