ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак се справи с Янтра в Габрово и вече поглежда към челните места

PostHeaderIcon Спартак се справи с Янтра в Габрово и вече поглежда към челните места

Новини
Футболистите на ОФК Спартак Плевен постигнаха втора поредна победа, като в днешния 10-ти кръг се справиха с 2:1 при гостуването на Янтра в Габрово. Победата на плевенчани щеше да бъде по-изразителна, ако не бяха няколко пропуска на "синьо-белите" нападатели през първото полувреме. След този успех момчетата на Бойко Цветков вече имат в своя актив 18 спечелени точки, което им отрежда седмото място във временното подреждане на Северозападната "В" група, като спартаклии с всеки изминат кръг се приближават все по-близо до челните места в класирането. Нашите решиха двубоя още през първата част, като само за период от 8 минути отбелязаха две попадения. Първо в 19-ата минута нисичкият халф Йоан Петков засече едно успоредно центриране и откри резултата. В 27-ата минута плевенчани удвоиха, след като габровския защитник Данаил Христов не успя да изнесе добре топката, което беше използвано по най-добрия начин от Венцислав Миленов, който овладя и с диагонален шут покачи на 2:0.

До края на първите 45 минути Спартак бяха на косъм от постигане на класически резултат, но след поредица от пропуски двата тима се оттеглиха на почивка при само два гола аванс за гостите. След таймаута, както обикновено през последните няколко мача, плевенчани намалиха оборотите, което позволи на Янтра да погледнат по-сериозно към вратата на Васил Тодоров. Така в 65-ата минута Ивайло Христов се оказа най-съобразителен при продължително разбъркване в пеналта на Спартак и стреля неспасяемо от границата на наказателното поле. До края на мача плевенския отбор не допусна други изненади и си тръгна от Габрово с много важни три точки.

В следващия 11-ти кръг на ОФК Спартак предстои домакинство срещу 13-ия в класирането Ком (Берковица), като победата е просто задължителна, ако плевенчани желаят да съхранят своите шансове за атака на първите места в класирането за в бъдеще. Двубоят е насрочен по програма за 27 октомври (неделя) от 14.00 часа. Преди това на 24 октомври (четвъртък) ще се състои отложеното дерби от 8-ия кръг на Северозападната "В" група между Бдин (Видин) и Локомотив (Мездра), като часът на срещата е 15.00.

Спартак игра със следния състав в мача с Янтра: Васил Тодоров, Ахмед Карабакъров (62 - Васил Бънов), Атанас Атанасов, Мариян Симеонов, Милен Тодоров, Тихомир Тодоров, Теодор Михайлов, Даниел Цветков (82 - Светослав Кръстев), Йоан Петков (53 - Ивайло Дангуров), Венцислав Миленов, Любомир Тодоров


Добавено в: Неделя, 20 Октомври 2013 19:23

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.