ТРЕТА ЛИГА

Северозападна трета лига

03-06-2018

Янтра : Спартак (Плевен)

7:1 (4:1)


Северозападна трета лига

27-05-2018

Спартак (Плевен) : ФК Севлиево

0:4 (0:1)


Северозападна трета лига

20-05-2018

Първа атомна : Спартак (Плевен)

5:1 (2:0)

Най-четени


placeholder

Page Ranking Tool
Начало ФУТБОЛ Спартак се отприщи, сгази Павликени с 5:0 за половин час (+СНИМКИ)

PostHeaderIcon Спартак се отприщи, сгази Павликени с 5:0 за половин час (+СНИМКИ)

Новини
Футболният тим на ОФК Спартак Плевен изигра един от най-добрите си мачове от началото на сезона в Северозападната "В" група. Днес момчетата на Бойко Цветков се разправиха с гостуващия ФК Павликени, като ги победиха с 5:0. Двубоят бе от поредния 9-ти кръг на шампионата. "Синьо-белите" се развихриха още след началния съдийски сигнал и само за половин час изковаха своята убедителна победа. Домакините можеха да запишат и двуцифрен успех, но многото пропуски не им позволи да отбележат повече попадения. Головата сметка на плевенчани откри Атанас Атанасов с бомбен шут в 10-ата минута, в 22-ата Любомир Тодоров вкара дузпа за нарушение срещу самия него, а две по-късно Мариян Симеонов с глава покачи на 3:0 след центриране от фаул на Йоан Петков. Това не беше всичко, като домакините мушнаха още два гола. Първо Тихомир Тодоров реализира, след като в 28-ата минута прехвърли с глава излезлия напред страж на Павликени, а точка на спора сложи в 32-ата Теодор Михайлов, който с глава фиксира крайното 5:0, отново след пас от пряк свободен удар.

Срещата започна с масирани атаки на спартаклии, като гостите от Павликени играеха сравнително отворено, което направи двубоя доста интересен. След няколко разменени атаки дойде 10-ата минута, когато левият защитник Атанас Атанасов стреля от около 30 метра и хубавият му шут свари неподготвен вратаря на гостите Генчо Стефанов, който почти не реагира и резултата беше открит - 1:0. Две минути по-късно гостите можеха да изравнят, като при едно неразбирателство между защитниците на Спартак и вратаря Васил Тодоров остави непокрит нападател на Павликени, но ударът му в опразнената врата на домакините беше избит от голлинията от Мариян Симеонов. В ответната атака Любомир Тодоров можеше да удвои, когато останал сам срещу Стефанов, пусна топката покрай него, но кълбото нацели десния страничен стълб.

Голмайсторът на плевенчани все пак откри головата си сметка, като в 22-ата минута отбеляза хладнокръвно отсъдената от главния рефер Росен Геновски дузпа за нарушение срещу самия него. В този момент, като че ли гостите се обезвериха и пред тяхната врата завря и закипя. Положенията се редуваха едно подир друго. В 24-ата минута за фаул срещу най-добрия на терена Любчо Тодоров, Мариян Симеонов се оказа най-съобразителен при центрирането и с глава направи резултата класически - 3:0.

Четири по-късно халфът Тихомир Тодоров покачи на 4:0, като при една контра на плевенчани вратарят на Павликени излезе, парира първия му шут, но при добавката Тодоров го прехвърли с глава и отбеляза. Футболистите на Спартак не спираха да атакуват и в 32-ата минута след центриране от пряк свободен удар на Милен Тодоров над всички се извиси Теодор Михайлов, който изпревари Стефанов и вкара за крайното 5:0.

След почивката домакините намалиха оборотите и позволиха на футболистите на Павликени да направят една-две атаки, но те така и не успяха да стигнат до почетно попадение. Към средата на частта спартаковци отново тръгнаха напред и на два пъти Любомир Тодоров беше близо до отбелязването на втория си гол в мача, но и в двата случая влезлият в края на първото полувреме резервен страж на гостите Велков спасяваше неговите удари. Първо в 70-ата минута Любчо стреля с глава след центриране отдясно на Ивайло Дангуров, но вратаря парира, а в 79-ата резервата Даниел Цветков останал сам шутира, стража се хвърли и отби, но при добавката Тодоров отново не успя да се разпише.

Днешният успех бе пети за плевенския футболен тим, като освен това ОФК Спартак има и четири поражения, което прави актив от 15 точки, което им отрежда седмото място във временното класиране. В следващия 10-ти кръг възпитаниците на Бойко Цветков ще гостуват на Янтра (Габрово), като двубоят ще се играе на 20 октомври (неделя) от 16.00 часа.

Спартак игра със следния състав: Васил Тодоров, Атанас Атанасов, Теодор Михайлов, Васил Бънов (55 - Ахмед Карабакъров), Мариян Симеонов, Светослав Кръстев (48 - Даниел Цветков), Ивайло Дангуров, Тихомир Тодоров, Любомир Тодоров, Йоан Петков (60 - Светлин Златарев), Милен Тодоров.



Добавено в: Неделя, 13 Октомври 2013 18:18

Неделя,
 5 Май 2024 г.


Template created by TechLine.de.